Ταινιόραμα στο Άστυ: «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ»!

Ο ετήσιος σινε-μαραθώνιος ξεκινά στον αρτ κινηματογράφο που περιλαμβάνει 168 ταινίες (όλες σε φιλμ) και διαρκεί δύο ολόκληρους μήνες.

Ταινιόραμα στο Άστυ: «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ»!

Με μότο «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ», οι αδερφοί Γιώργος και Δημήτρης Στεργιάκης της Ama Films ετοίμασαν και φέτος τον ετήσιο σινε-μαραθώνιό τους στον κινηματογράφο Άστυ, ο οποίος περιλαμβάνει 168 ταινίες (όλες σε φιλμ) και διαρκεί δύο ολόκληρους μήνες. Το Ταινιόραμα 2014 ξεκινά την Πέμπτη 15/5, διαρκεί μέχρι τις 9/7 και διαθέτει όποιο σινεφιλικό διαμάντι βάζει ο νους, με αφιερώματα (τρεις διαφορετικές ταινίες την ημέρα) που ξεκινούν από τον Λουκίνο Βισκόντι, τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ και τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και φτάνουν μέχρι τη μουσική, τα ενήλικα παραμύθια και το σινεμά του τρόμου. Την πρώτη εβδομάδα έχουμε, ανάμεσα σε άλλα, Ντέιβιντ Λιντς («Χαμένη Λεωφόρος», «Ατίθαση Καρδιά», «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας»), κινηματογραφικές μεταφορές έργων του Σαίξπηρ («Οθέλλος», «Καμπάνες του Μεσονυχτίου», «Τίτος») και μια ενότητα με θέμα «Σουρεαλισμός και φαντασία» («Πέρσι στο Μάριενμπαντ», «Μετά τα Μεσάνυχτα», «Τραγούδια από τον 2ο Όροφο»). Το ημερήσιο εισιτήριο (και για τις τρεις ταινίες) κοστίζει € 6, ενώ η κάρτα διαρκείας για όλες τις προβολές του φεστιβάλ € 40. Δείτε το πρόγραμμα της εβδομάδας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Άστυ

Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.