Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

The Chapel 'The Chapel'

Το 9ο Horrorant Film Festival Νύχτες Τρόμου μάς περιμένει να ζήσουμε κινηματογραφικές στιγμές στο παραδοσιακό σπίτι του, το "Ελιζέ" (18-28 Απριλίου). 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο (χωρισμένες σε 6 εντότητες), 4 επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό, 2 πάρτι προς τιμήν των καλεσμένων, Cosplay event, έκθεση με φιγούρες τρόμου και anime και η παρουσίαση του 1ου βιβλίου του φεστιβάλ "Τρόμος στην οθόνη".

Η ταινία έναρξης φέτος μιλάει Ισπανικά. Η Belen Rueda ("Το Ορφανοτροφείο", "Τα Μάτια της Τζούλια") πρωταγωνιστεί στο "The Chapel" της σκηνοθέτιδας του περσινού χιτ "Piggy", Carlota Pereda και έρχεται στο Horrorant με υποψηφιότητα Καλύτερων Εφέ στα Goya Awards. 

Drive
"Drive"

Δέκα ημέρες μετά, θα αποχαιρετήσουμε το φεστιβάλ με το "Drive", ένα αγωνιώδες θρίλερ από την Ν. Κορέα όπου μια υπερόπτης influencer βρίσκεται κλεισμένη στο καπό ενός αυτοκινήτου.

Body Parts
"Body Parts"

Το τμήμα Διαγωνιστικό Τρόμου φέτος έχει 12 ταινίες που θα προκαλέσουν τις αντοχές μας.  Ανάμεσά τους βρίσκονται το "You Shall Not Sleep Tonight" σε Παγκόσμια Πρεμιέρα, λίγο πριν παρουσιαστεί  στο μάρκετ των Κανών, το "Pandemonium" από τη Γαλλία, το "σκληρό" "Body Parts" από τη Ν. Κορέα, το σινεφιλικό "My Mother’s Eyes" από την Ιαπωνία, η ταινία-δήλωση "Empire V" από τη Ρωσία που έχει πολλά να πει για τον τρόπο ζωής όπως τον μάθαμε τα τελευταία χρόνια, και το απόλυτο cult χιτ της χρονιάς, το "Monster on a Plane".

Unspoken
"Unspoken"

Το τμήμα Panorama, όπως αποκαλύπτει και η ετυμολογία της λέξης, διευρύνει τους ορίζοντές του φεστιβάλ και περιλαμβάνει ταινίες που ξεφεύγουν από το καθαρό horror, όπως ψυχολογικά θρίλερ, μαύρες κωμωδίες, δράσης, επ. φαντασία, fantasy. Εξι οι ταινίες του τμήματος, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε το πολυαναμενόμενο sequel του Skinford που είδαμε πέρυσι σε μια κατάμεστη αίθουσα, το δραματικό θρίλερ "Unspoken" από συμπαραγωγή Κίνας και Καναδά, το Ιταλικό sci-fi "Black Bits" και το Ισπανικό action "I’LL Crush you All".

Hangar
"Hangar"

Το Horrorant στηρίζει τα νέα ταλέντα, τους νέους δημιουργούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα και γι’ αυτό και το τμήμα First Look με παραγωγές πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών ήταν πάντα από τα αγαπημένα του φεστιβάλ. Φέτος θα ανακαλύψουμε 6 νέες παραγωγές, μεταξύ αυτών το ξεκαρδιστικό "Clawfoot" από την Αμερική με την Franceska Eastwood, το παρανοϊκό "Hangar" από την Ιταλία και το Αργεντίνικο "Deus Irae".

Το αφιέρωμα στο Exploitation συνεχίζεται και φέτος με τρεις ταινίες από τα παλιά, σε συνεργασία με τη Vinegar Syndrome: το "Massage Parlor Murders" (1973), το "The Boogey Man" (1980) και το "Angel" (1984).

Το φεστιβάλ υποδέχεται φέτος τον Lamberto Bava, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια αναδρομή στο έργο του. Μαζί του θα απολαύσουμε τρεις ταινίες: το "Macabro" (1980), το σπάνιο "A Blade in the Dark" (1983) και το "Demons" (1985).

Καλεσμένοι του φεστιβάλ θα είναι και ο Γάλλος σκηνοθέτης Quarxx ("Pandemonium"), ο Γερμανός Ezra Tsegaye ("Monster on a Plane") και ο Ρώσος Victor Gizburg ("Empire V"), οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο ελληνικό κοινό του Horrorant.

Το πρόγραμμα του Horrorant Film Festival περιλαμβάνει 21 ταινίες μικορύ μήκους από το εξωτερικό και 4 ελληνικές παραγωγές.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιζέ

Νυμφαίου 12, Ιλίσια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.