Χορεύοντας με τον Μπέκετ

2,5

Βιογραφία που προσπαθεί συγκροτημένα, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να συλλάβει το ιδιοσυγκρασιακό πνεύμα του κορυφαίου Ιρλανδού συγγραφέα.

Χορεύοντας με τον Μπέκετ

Στην τελετή απονομής του Νόμπελ λογοτεχνίας του 1969, ο Σάμιουελ Μπέκετ ανέβηκε στη σκηνή, παρέλαβε βιαστικά την επιταγή, αλλά όχι το βραβείο, και εγκατέλειψε την Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, σκαρφαλώνοντας, σε δημόσια θέα, από μια σκάλα που οδηγούσε προς την οροφή.


Θα μπορούσε, αν είχε συμβεί πραγματικά, να ήταν η πιο σουρεαλιστική σκηνή στην ιστορία των διάσημων βραβείων. Είναι, όμως, η εναρκτήρια σεκάνς μιας σινε-βιογραφίας, η οποία προσπαθεί συγκροτημένα, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να συλλάβει το ιδιοσυγκρασιακό πνεύμα του κορυφαίου Ιρλανδού συγγραφέα. Ο οσκαρικός –για το ντοκιμαντέρ "Σε Τεντωμένο Σκοινί"– Τζέιμς Μαρς ("Η Θεωρία των Πάντων") διαθέτει λίγες μπεκετικές ιδέες κι έναν ευρηματικό μοντέρ (Ντέιβιντ Σάραπ), το εγχείρημά του, όμως, παραμένει τίμια περιορισμένο μέσα στο αναγνωρίσιμο πλαίσιο ενός τυπικού, γραμμικού και πειθαρχημένου biopic.

     ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Χορεύοντας με τον Μπέκετ

Dance First
2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζέιμς Μαρς

Στην απονομή του Νόμπελ λογοτεχνίας του 1969, ο Σάμιουελ Μπέκετ ανακαλεί τις σχέσεις του με τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.