Άσπιλη

2

Απολαυστικό ως αναφορά σε ένα αλλοτινό σινεμά (nunsploitation, giallo), με μια πειστική Σίντνι Σουίνι ως αξιόπιστη scream queen, απογοητευτικό ωστόσο ως εκτέλεση.

Άσπιλη κριτική

Μια Αμερικανίδα καλόγρια γίνεται δεκτή σε ένα ιταλικό μοναστήρι όπου παγιδεύεται στα νοσηρά σχέδια ενός διαστροφικού ιερέα. Η ηθοποιός της στιγμής Σίντνι Σουίνι ("Λατρεύω να σε Μισώ") ζει τη Μία Γκοθ στιγμή της, πρωταγωνιστώντας σε ένα φιλόδοξο horror που χαντακώνεται γρήγορα από την ατολμία του.

Η Αμερικανίδα αποδεικνύεται μια αξιόπιστη scream queen, ενώ το ίδιο το φιλμ κλείνει απολαυστικά το μάτι σε ένα σινεμά που έχει εκλείψει (giallo, nunsploitation). Ωστόσο, αποτυγχάνει διαχειριστεί τα ατού του, όπως τη χειροπιαστή σεξουαλική φόρτιση και το camp μελό, κι αυτό εξαιτίας της αφελούς σκηνοθεσίας και το σεναρίου που αμφιταλαντεύεται αδόκιμα μεταξύ σοβαροφάνειας και χαβαλέ. Και είναι κρίμα, διότι την ιδέα ενός ημιπαράφρονα παπά που καταδιώκει ανυποψίαστες μοναχές, στα χαρτιά, δεν τη λες κι αδιάφορη…

Ιταλία, ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: THE FILM GROUP.

Περισσότερες πληροφορίες

Άσπιλη

Immaculate
2
  • Τρόμου
  • 2024
  • Διάρκεια: 89 '
  • Μάικλ Μόαν

Μια Αμερικανίδα καλόγρια γίνεται δεκτή σε ένα ιταλικό μοναστήρι όπου παγιδεύεται στα νοσηρά σχέδια ενός διαστροφικού ιερέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.