Tranzit

0,5

Αλληγορική φαντασία, η οποία χάνει γρήγορα κάθε ειρμό, επιχειρώντας να συναρμόσει δραματική πλοκή, επιστημονική φαντασία, υπαρξιακά διλήμματα και ευθύ πολιτικοκοινωνικό σχόλιο.

Tranzit

Πιστός στο σινεμά των ειδών και ειδικά σ’ αυτό του crime thriller με περίσσιες σινεφίλ παραπομπές ("Ο Γιος του Τσάρλι", "Μπιγκ Χιτ", "Πέντρο Νούλα"), o Κάρολος Ζωναράς επιστρέφει παραδόξως στο φεστιβαλικό ελληνικό σινεμά του ’80 μέσα από μια ασπρόμαυρη αλληγορική φαντασία: πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στη μεταθανάτια ζωή, σ’ ένα ερημικό τοπίο, το οποίο ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές. Εκεί οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα;


Σκόρπιες ιδέες και ένδεια παραγωγής αποδιαρθρώνουν ένα αλλόκοτο σινε-πείραμα, το οποίο χάνει γρήγορα κάθε ειρμό, επιχειρώντας να συναρμόσει δραματική πλοκή, επιστημονική φαντασία, υπαρξιακά διλήμματα και ευθύ πολιτικοκοινωνικό σχόλιο. Ο σκηνοθέτης πιστεύει με πάθος στο υλικό του, αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετό.

Α/Μ. Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 82΄

Περισσότερες πληροφορίες

Tranzit

0,5
  • Σινεφίλ
  • 2023
  • Διάρκεια: 82 '
  • Κάρολος Ζωναράς

Πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στη μεταθανάτια ζωή, σ’ ένα ερημικό τοπίο, το οποίο ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές. Εκεί οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.