Η Συνωμοσία της Σκιάς

2,5

Θρίλερ σιωπών, ατμόσφαιρας και υπόγειας έντασης, η οποία βαδίζει –μέχρι το άστοχο, εκβιαστικό φινάλε– στα χνάρια της «Συνομιλίας» του Φράνσις Κόπολα.

Η Συνωμοσία της Σκιάς

Άνεργος εδώ και καιρό, ο Ντιβάλ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός. Μια απλή, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία τον παγιδεύει στα δίχτυα μιας σκοτεινής πολιτικής συνωμοσίας. Θρίλερ σιωπών, ατμόσφαιρας και υπόγειας έντασης, η οποία βαδίζει –μέχρι το άστοχο, εκβιαστικό φινάλε– στα χνάρια της «Συνομιλίας» του Φράνσις Κόπολα.

Η Συνωμοσία της Σκιάς - εικόνα 1

Παρακολουθώντας τη «Συνωμοσία της Σκιάς», είναι αδύνατο να μη φέρεις αργά ή γρήγορα στο νου σου τη «Συνομιλία» του Φράνσις Κόπολα, καθώς το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου Τομά Κρουιτόφ κουβαλάει έντονα το γοητευτικό κινηματογραφικό άρωμα των αμερικανικών πολιτικών θρίλερ του ’70. Λιτό, ατμοσφαιρικό, με σημασία στη λεπτομέρεια και την αξία της σιωπής, αυτό το υπόγειας έντασης γαλλικό φιλμ περιγράφει καίρια έναν δαιδαλώδη κόσμο σκοτεινών κινήτρων και διαπλεκόμενων συμφερόντων, ακολουθώντας τον εδώ και καιρό άνεργο Ντιβάλ, ο οποίος­ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός.

Μια εύκολη, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία παγιδεύει τον «συνάδελφο» του Χάρι Κάουλ (ο Τζιν Χάκμαν της «Συνομιλίας») στα δίχτυα μιας επικίνδυνης συνωμοσίας. Υποδειγματικός στη χαμηλότονη ερμηνεία του, ο Φρανσουά Κλιζέ ζωντανεύει έναν βουτηγμένο στην (ψυχολογική, ηθική και πολιτική) αδράνεια χαρακτήρα, που κάποια στιγμή αποφασίζει να δράσει. μόνο που αυτή η δραματικά εύστοχη επιλογή πραγματώνεται με έναν άστοχο κι εκβιαστικό σεναριακό τρόπο, στερώντας έτσι από ένα στιβαρό θρίλερ την κομψή κορύφωση που θα του άξιζε.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συνωμοσία της Σκιάς

La Mecanique de l' Ombre
2,5
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 88 '
  • Τομά Κρουιτόφ

Άνεργος εδώ και καιρό, ο Ντιβάλ αναλαμβάνει για έναν άγνωστης ταυτότητας εργοδότη να απομαγνητοφωνήσει μια σειρά συνομιλιών που υποκλέπτει ένας κοριός. Μια απλή, καλοπληρωμένη μα μυστηριώδης δουλειά, η οποία τον παγιδεύει στα δίχτυα μιας σκοτεινής πολιτικής συνωμοσίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.