#metrorama a project by athinorama

"Ovio": Ιταλικό σουξέ με master chef υπογραφή

Σύνταγμα

Μια γευστική dolce vita λαμβάνει χώρα στην καρδιά του ιστορικού τριγώνου της πόλης και πίσω από αυτή δεν βρίσκεται άλλος από τον Master Chef και connoisseur της ιταλικής κουζίνας, Πάνο Ιωαννίδη. Mια ανάσα από την πλατεία και το μετρό Συντάγματος, εκεί όπου ο γαστρονομικός πλουραλισμός καλά κρατεί, δημιουργήθηκε το "Ovio" αφιερωμένο στην ταπεραμεντόζα κουζίνα της Μπότας που ταυτόχρονα σιγοντάρει ένα casual fine dining μενού, εντείνοντας τη συναναστροφή με την Ιταλία του σήμερα. Στο σύγχρονο κλίμα βρίσκονται όχι μόνο η  σάλα που ακολουθεί τη γραμμή της μίνιμαλ πολυτέλειας με φυσικούς τόνους και άφθονα φυτά, αλλά και το έξυπνο μενού που συνδυάζει ιταλικά all time classics και επικαιροποιημένη ευρηματικότητα.

Στο "Ovio" η απόλαυση μπορεί να ξεκινήσει με τα πειραγμένα arancini με τραχανά και λαχματζούν και το φροντισμένο tonno tonnato, με ελαφρώς καπνισμένο φιλέτο τόνου και κρέμα τόνου με αντσούγια, τσίλι, κάππαρη και φινόκιο. Ωστόσο όταν μιλάμε για Πάνο Ιωαννίδη, μιλάμε για ριζότο και πιο συγκεκριμένα το αέρινο ριζότο με σπαράγγια και λάιμ ή το πιο σπιρτόζικο με καμένα λάχανα και raspberries.  

Όχι ότι η πίτσα υπολείπεται σε τίποτε αφού το άρτιο της ψήσιμο σε ξυλόφουρνο πετυχαίνει αυτό το υπέροχο κάπνισμα γύρω από το ζυμάρι με το "δαχτυλίδι" της να είναι ιδιαίτερα φουσκωτό και αφράτο. Από τις εννιά επιλογές του μενού, τους περισσότερους θαυμαστές έχει η κλασική μαργαρίτα καθώς και η Funghi e Caprino με το ομώνυμο τυρί Caprino, άγρια μανιτάρια και σύγκλινο.  Στα των ζυμαρικών τα πεπραγμένα, το μοσχαρίσιο maltagliati ragu και τα χειροποίητα cappelletti di Manzo Alfredo αξιοποιούν ιταλιάνικη πρώτη ύλη με μοντέρνα προσέγγιση αλλά κλασική νοστιμιά. Τέλος, η ντελικάτη lemon pie ή η ανάλογης φινέτσας πάβλοβα θα σας πείσουν ότι υπάρχει πάντα χώρος για επιδόρπιο.

Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, τηλ 211 4115755
FB: Οvio Αthens, IG: ovioathens

Απόλλωνος 4, Σύνταγμα 2114115755 FB Οvio Αthens IG ovioathens