#metrorama a project by athinorama

"Βασίλαινας": Σύγχρονη γαστρονομία με άποψη

Ευαγγελισμός

'Ενας γοητευτικός χώρος υψηλής γαστρονομίας είναι ένα εστιατόριο που γνωρίζει καλά τη μαγειρική γλώσσα της εποχής του. 'Όταν μάλιστα μιλά τη γλώσσα αυτή για 100 και πλέον χρόνια, φροντίζει πάντα να προσθέτει νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις σε εαυτόν μα και στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Υποστηρίζοντας πάντα με αγάπη την ουσία, ο "Βασίλαινας" επιμένει στην αρμονική συνάντηση γεύσης και ατμόσφαιρας, καλλιεργώντας τις ιδέες με επιμέλεια για να προτείνει νέα πιάτα με διάθεση φιλοξενίας και υποδοχής των ανθρώπων που είναι εκεί για να δοκιμάσουν αλλά και να απολαύσουν κρασί και φαγητό σε έναν οικείο χώρο συνάντησης και μοιράσματος. Η υπέροχη αίθουσα, χαρακτηριστική και ιδιαίτερη με την επιβλητική γυάλινη walk-in κάβα, σε αγκαλιάζει αβίαστα αποπνέοντας τη γνώση της εμπειρίας και την αύρα της ανανεωμένης σύγχρονης φιλοσοφίας της ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στο ψάρι και στις αναθεωρημένες εκδοχές κλασικών "επιτυχιών" δια χειρός του σεφ Μάνου Γαρνέλη, που ανταποκρίνονται σε ένα, σταθερά, υψηλό γαστρονομικό επίπεδο.  

Η κουζίνα του "Βασίλαινα" έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση του κόσμου, με την αστική κληρονομιά της πόλης περιλαμβάνοντας προτάσεις που προορίζονται συχνά για το περίφημο "μοίρασμα" σε ένα τραπέζι ενώ οι περίφημες γεύσεις κατατεθέν του παίζουν με νέες εκδοχές με την ίδια πάντα αδιαπραγμάτευτη εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης. Πρόκειται, λοιπόν, για την πιο ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία της πόλης σε ιδιαιτέρως μελετημένα μενού που διατηρούν πάντα στην πρώτη γραμμή την ανεξίτηλη υπογραφή: το τραγανό μπαρμπούνι σαβόρο, με δεντρολίβανο, ντομάτα και παλαιωμένο ξίδι ή το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι συγκινούν 'Ελληνες και ξένους με τη μαγική τους υπόσταση – δεν τα ξεχνάς ποτέ! 

Το φρέσκο ψάρι ημέρας, για παράδειγμα, ψήνεται με μαεστρία στα κάρβουνα και συνοδεύεται με τσιγαριαστά χόρτα, σάλτσα αγκινάρας και αβγοτάραχο, αποδεικνύοντας πως η απλότητα εκτοξεύεται με ένα απαλό touch φαντασίας ενώ από τις προτάσεις δεν λείπουν η χλιαρή χταποδοσαλάτα με φασολάκια, φινόκιο, baby πατάτα και εστραγκόν και φυσικά η περίφημη βελούδινη ταραμοσαλάτα. Στην ξεχωριστή εμπειρία που χαρίζει ο "Βασίλαινας" στον επισκέπτη του τα επιμελώς επιλεγμένα κρασιά μίας από τις πιο πλούσιες wine lists της πόλης. 'Αξια λόγου, και δοκιμής ασφαλώς, η πρόταση του μενού γευσιγνωσίας "Head to tail”, ωδή στη zero waste λογική, ως ένδειξη ηθικής και ορθής γευστικής αξιοποίησης της πρώτης ύλης. Last but not least, τα επιδόρπια, η μεθυστική γλυκιά νότα του αποχαιρετισμού. Au revoir λοιπόν! Εις το επανειδείν και ποτέ αντίο.