#metrorama a project by athinorama

"Βλάσσης", ο κλασικός είναι αλλιώς

Μέγαρο Μουσικής

Τι να πεις για τον "Βλάσση" που να μην έχει ειπωθεί; Ένα από τα πιο διαχρονικά αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας, φέρνει άμεσα στο νου λαχταριστές μνήμες από τα καλύτερα ελληνικά τραπέζια και δεν είναι τυχαίο ότι ανατρέχουμε σε αυτό (ή ακόμη και παραγγέλνουμε online) με την πρώτη ευκαιρία για εκείνο το μαμαδίστικο φαγητό που μας έχει λείψει και πάντα είναι το ίδιο νόστιμο όσο το θυμόμαστε. 

H καθησυχαστική γοητεία του κλασικού, βέβαια, απογειώνεται, όταν πιάσουμε θέση στα καλοστρωμένα τραπεζια του στη κομψή σάλα και το δροσερό παρκάκι με τις μουριές επί της οδού Μαιάνδρου, σε απόσταση περιπάτου από το μετρό Ιλίσια, όπου έχει δημιουργήσει πλέον ολόκληρη γευστική πιάτσα. Η σοφιστικέ ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας αναβιώνει στο σοφιστικέ περιβάλλον με την άψογη εξυπηρέτηση αλλά και στις μαρμίτες που βγάζουν παραδοσιακά διαμαντάκια πάντα με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Είτε πεθυμήσεις εκείνη την εμβληματική Αθηναϊκή σφυρίδα με μαγιονέζα και κάπαρη, ένα αρνάκι ριγανάτο ή κοτόπουλο με χυλοπίτες ή εκείνο το σοφρίτο που τρως μόνο στην Κέρκυρα, αλλά και κάτι πιο ελαφρύ, όπως το αγαπημένο σου λαδερό της εποχής, ένα ωραιά χυλωμένο κριθαρότο με γαρίδες ,ψιλοκομμένα λαχανικά και μαραθόριζα ή ένα ριζότο καλαμάρι με μαστιχωτό καλαμάρι σχάρας, στον "Βλάσση" σίγουρα θα τα απολαύσεις. Ακόμη περισσότερο, χάρη σε εκείνη τη δύσκολο να οριστεί φινέτσα του κλασικού που αναζητάμε όλο και περισσότερο στην εποχή μας και δύσκολα βρίσκουμε.

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2107256335, vlassisrestaurant.gr
FB: Βλάσσης Εστιατόριο - Vlassis Restaurant