Xbox One: δωρεάν σε όλους το Phantom Dust

Και μεγάλες εκπτώσεις σε πολλά games του Xbox 360 συμβατά με το νεότερο σύστημα της Microsoft

Δεν γνωρίζουμε αν η Microsoft ξαφνικά... απέκτησε συνείδηση ή αν η κίνησή της αυτή είναι απλώς εμπορικής προώθησης για κάτι άλλο, όμως ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως κάνει διαθέσιμο το Phantom Dust - στην έκδοση του για Xbox 360 που έχει καταστεί συμβατή με το Xbox One - εντελώς δωρεάν σε όλους από σήμερα. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital πιθανώς θυμούνται πως υπάρχει μία ολόκληρη ταραχώδης ιστορία πίσω από την σχέση του αμερικανικού κολοσσού με το Phantom Dust, καθώς αυτός αρχικά χρηματοδότησε μία παραγωγή που είχε στόχο την "επανεκκίνηση" του τίτλου στο Xbox One ως αρχή για νέα σειρά τίτλων, στην συνέχεια ακύρωσε την παραγωγή αυτή και ως συνέπεια όλων των παραπάνω η δημιουργός εταιρεία, η Darkside Games, οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν πια το κοινό, βεβαίως, το οποίο από σήμερα μπορεί να προσθέσει στην βιβλιοθήκη του στο Xbox One χωρίς κανένα αντίτιμο ένα από τα καλύτερα αρχικά games του Xbox 360. Aλλά και οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να κάνουν το ίδιο, επίσης δωρεάν. Ο τίτλος είναι επίσης κατηγορίας Play Anywhere, μπορεί να παιχθεί διαδοχικά σε Xbox One και PC χωρίς να χαθεί η πρόοδος του παίκτη σε αυτό δηλαδή, ενώ υποστηρίζει και ταυτόχρονη συμμετοχή παικτών μέσω Internet και από τα δύο φορμά. Αυτή η έκδοση του Phantom Dust, αξίζει να σημειωθεί, αποδίδει εικόνα αναλογιών 16:9 με ανάλυση 1080p στο Xbox One και έως 2160p σε Windows 10, και στα δύο με καλύτερο ρυθμό ανανέωσης (σε σχέση με την αρχική).

Η Microsoft, μιλώντας για games του Xbox 360 που έχουν καταστεί συμβατά με το Xbox One, ξεκινά σήμερα μία προωθητική ενέργεια εκπτώσεων της τάξης έως και -75% (!) σε περισσότερους από 270 τέτοιους τίτλους. Η σχετική λίστα είναι προφανώς πολύ μεγάλη, σε αυτήν ωστόσο ξεχωρίζουν τα Gears of War 1/2/3, Dead Space 1/2/3, Alice: Madness Returns, Banjo Kazooie: Nuts & Bolts, Battlefield: Bad Company 2, Deus Ex: Human Revolution, Fallout 3, Grand Theft Auto IV, Mass Effect και Red Dead Redemption. H ενέργεια αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τις 22 Μαΐου και είναι μία καλή ευκαιρία να εμπλουτίσει κανείς την συλλογή του με 12 ή 15 πολύ καλά games "καταλόγου" στην... τιμή των 2 ή 3 νέων, αν ψάξει προσεκτικά στα όσα προσφέρονται. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ