Υποστήριξη ελληνικών στα PS4/PS4 Pro

Με την επερχόμενη αναβάθμιση 5.0 του λειτουργικού τους συστήματος - λεπτομέρειες

Η Sony ακολουθεί, ως γνωστόν, άλλη προσέγγιση από αυτήν της Microsoft όσον αφορά στην εξέλιξη του λειτουργικού των PS4/PS4 Pro σε σχέση με την αντίστοιχη της δεύτερης για τα Xbox One: διαθέτει στο κοινό αριθμητικά λιγότερες αλλά σημαντικότερες σχετικές αναβαθμίσεις κάθε χρόνο, φροντίζοντας κάθε φορά να "διαγράφει από την λίστα" των δυνατοτήτων και λειτουργιών που ζητούν οι ίδιοι οι χρήστες, όσες από αυτές είναι εφικτό κάθε φορά να προσφέρει. Η προηγούμενη τέτοια αναβάθμιση, η υπ' αριθμόν 4.50, είχε γίνει διαθέσιμη στο κοινό στις αρχές Μαρτίου και έφερε στο προσκήνιο την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου των PS4/PS4 Pro με εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μία σειρά από άλλες βελτιώσεις και προσθήκες. Στο μυαλό του ελληνικού κοινού όμως η επόμενη έκδοση, η υπ' αριθμόν 5.0, θα παραμείνει πιθανώς ως σημαντικότερη, αφού είναι η πρώτη που υποστηρίζει επισήμως τη γλώσσα μας!

Πράγματι, από την ημέρα που η έκδοση αυτή θα διατεθεί στο πλατύ κοινό - αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε δοκιμαστική μορφή - οι Έλληνες χρήστες των νεότερων PlayStation θα είναι σε θέση να ορίσουν την γλώσσα της χώρας μας ως χρησιμοποιούμενη τόσο στο γραφικό περιβάλλον χειρισμού, όσο και στην χρήση γραπτών μηνυμάτων με ελληνικούς χαρακτήρες. Η υλοποίηση μάλιστα έχει γίνει έτσι ώστε να είναι σε θέση κανείς να ορίσει αυτά τα δύο - τα εξελληνισμένα μενού και την γλώσσα συγγραφής των μηνυμάτων στο πληκτρολόγιο - ανεξάρτητα: να έχει δηλαδή το περιβάλλον των PS4 εξελληνισμένο αλλά να μπορεί να γράφει και αγγλικά ή να κρατήσει το περιβάλλον αγγλικό αλλά να μπορεί να γράφει κι ελληνικά.

Στην φάση της πορείας του PlayStation4 στη χώρα μας η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για μία σειρά από λόγους. Αφενός θα διευκολύνει την εξάπλωση του συστήματος της Sony στο ευρύτερο πια κοινό, στο οποίο ο ιαπωνικός κολοσσός πλέον στοχεύει έχοντας ήδη κατακτήσει την συντριπτική πλειοψηφία του κοινού των αφοσιωμένων gamers: το ευρύτερο κοινό δεν έχει απαραίτητα την ίδια καλή σχέση με την αγγλική γλώσσα που έχουν οι δεύτεροι, ο εξελληνισμός λοιπόν στα μάτια αυτού του κοινού είναι σαφώς επιθυμητός. Αφετέρου η επίσημη χρήση της ελληνικής γλώσσας στα PlayStation υπογραμμίζει για πολλοστή φορά την πρόθεση της Sony να υποστηρίξει την ελληνική αγορά, παρά το μικρό της μέγεθος και τα οικονομικά της προβλήματα - σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που δεν το έκανε στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Άλλα χαρακτηριστικά της έκδοσης 5.0 του λειτουργικού συστήματος των PS4/PS4 Pro που θα ενδιαφέρουν τους κατόχους τους περιλαμβάνουν την κατά πολύ ευκολότερη και περισσότερο ευέλικτη διαχείριση περισσότερων μελών της οικογένειας στο ίδιο PlayStation (με σχετικό γονικό έλεγχο), την "ζωντανή μετάδοση" games μέσω Twitch σε ανάλυση 1080p και ρυθμό 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (στο PS4 Pro), βελτιώσεις στα συστήματα ειδοποιήσεων και μηνυμάτων, την απόδοση ήχου 3D στην λειτουργία "προσωπικού σινεμά" στο PlayStation VR και άλλα πολλά. Η Sony δεν έχει ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού στο σύνολο της πελατειακής βάσης των PlayStation4, αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι η δοκιμαστική έκδοση είναι πλήρως λειτουργική εικάζουμε πως μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Επιστρέφουμε στο θέμα, λοιπόν, τότε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ