Tomb Raider: Η... επανεκκίνηση!

Επιστροφή στις ρίζες για τη Lara Croft

Αν κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρξει οποιοσδήποτε που να πλησιάσει στην ιδιότητα του... ιστορικού του gaming, το δίχως άλλο θα χρησιμοποιεί τη δημοφιλή σειρά των Tomb Raider, και την διάσημη πρωταγωνίστριά τους Lara Croft, ως παράδειγμα προς μίμηση κι αποφυγή ταυτόχρονα. Προς μίμηση γιατί το 1995 ο πρώτος εκείνος τίτλος της σειράς ώθησε την κατηγορία των τίτλων action adventure σε νέα ύψη, καθιστώντας ταυτόχρονα την sexy Βρετανίδα ένα γνήσιο lifestyle symbol που έφερε το gaming στο προσκήνιο όσο λίγα άλλα παραδείγματα του είδους. Προς αποφυγή γιατί τα επόμενα χρόνια η Eidos λανθασμένα επέλεξε να... "αρμέξει" την αρχική δημιουργία της Core Design, κυκλοφορώντας κάθε χρόνο "συνέχειες" που όμως δεν εξέλισσαν τη σειρά. Η οποία, παρ' όλα αυτά, συνέχισε να σημειώνει υψηλές πωλήσεις. Ως το 2003 που, με το κακό The Angel of Darkness, τα Tomb Raider έφτασαν στο σημείο της καταστροφής σχεδόν.

Ήταν η αμερικανική Crystal Dynamics αυτή που έφερε τη Lara Croft πίσω στην εκτίμηση των gamers τρία χρόνια αργότερα, με το TR Legend, και τοποθέτησε ξανά τη σειρά εκεί που της αξίζει, ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες τις κατηγορίας της, πρόπερσι με το TR Underworld. Και είναι η ίδια εταιρεία (και η Eidos κάτω από την διαχείριση της Square Enix πια) που αντιλήφθηκε πως ακόμη κι αυτό το comeback θα έχει ημερομηνία λήξης αν η Lara Croft δεν αναπροσδιοριστεί για τα δεδομένα του 21ου αιώνα. Εξ ου και η αποκάλυψη, που την περιμέναμε καιρό, για έναν καινούργιο τίτλο Tomb Raider την επόμενη χρονιά - που όμως δεν θα είναι "συνέχεια" του Underworld, αλλά κάτι διαφορετικό.

Το επόμενο Tomb Raider, για το οποίο η Crystal Dynamics ακόμη δεν έχει ανακοινώσει "υπότιτλο", χρονικά προηγείται του αρχικού TR του 1995, στο οποίο βρίσκουμε τη Lara Croft ως ενήλικη γυναίκα και έμπειρη τυχοδιώκτρια. Tο καινούργιο TR εκτυλίσσεται σε κάποιο σημείο του παρελθόντος της, όταν η sexy Βρετανίδα είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία και, μετά από ένα ναυάγιο, βρίσκεται μόνη σε ένα άγνωστο νησί με μόνη αποστολή την επιβίωση. Είναι, ουσιαστικά, η πρώτη της περιπέτεια, η οποία θα επηρεάσει το δρόμο που η Lara Croft θα ακολουθήσει στο μέλλον όπως ήδη τη γνωρίζουμε. Και, σύμφωνα με την Crystal Dynamics, θα αλλάξει σε ένα βαθμό τον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε σήμερα, ώστε να δώσει στον διασημότερο θυληκό χαρακτήρα των video games περιθώριο να εξελιχθεί προς άλλες κατευθύνσεις σε μελλοντικούς τίτλους.

Λεπτομέρειες για τους μηχανισμούς παιχνιδιού και το πώς ή κατά πόσο αυτοί έχουν αλλάξει σε σχέση με τα παρελθόντα Tomb Raider δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Δεν έχουν επίσης επιβεβαιωθεί τα φορμά στα οποία θα κυκλοφορήσει ο τίτλος - αν και τα PS3, Xbox 360 και PC θεωρούνται κατά βάση δεδομένα - και φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί καμία ημερομηνία κυκλοφορίας του, έστω κι αν λογικά θα τοποθετηθεί μετά το Σεπτέμβρη του 2011 και πιο κοντά σ' εκείνη την εορταστική περίοδο. Το περιοδικό Game Informer έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσει τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία για τον τίτλο που καλείται να "επανεκκινήσει" τα Tomb Raider για να συνεχίσουν να είναι ενδιαφέροντα κι επιτυχημένα. Επανερχόμαστε στο θέμα με την πρώτη ευκαιρία, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ