To PlayStation Store επιστρέφει

Με γενναίο αριθμό νέου περιεχομένου, καθ' οδόν και το Plus

Όπως είχε υποσχεθεί την περασμένη εβδομάδα, η Sony επαναφέρει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το PlayStation Store - την τελευταία σημαντική πλευρά του PlayStation Network που δεν είχε ακόμη αποκατασταθεί - σε λειτουργία, εγκαίρως για τη μεγάλη έκθεση της Ε3 που ξεκινά σε λίγες μέρες. Πριν από την επανέναρξη του Δικτυακού καταστήματός της, η ιαπωνική εταιρεία έκανε μία τελευταία προσωρινή παύση λειτουργίας, πιθανώς για κάποιες τελευταίες δοκιμές, χωρίς πάντως να διαθέσει νέο firmware update για το PS3 (το προηγούμενο είχε διατεθεί τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και αλλαγής στις υποδομές).

Χρήστες από Αμερική και Ευρώπη ανέφεραν κάποια μικροπροβλήματα τις πρώτες δύο ώρες της επανέναρξης - όπως και όταν επανήλθε το PlayStation Network, οι κάτοχοι PS3 έσπευσαν... όλοι μαζί να εισέλθουν στην υπηρεσία - όμως η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πολύ γρήγορα και τώρα όλα βαίνουν καλώς. Χρήστες από Αμερική και Αγγλία αναφέρουν, μάλιστα, υψηλότερες ταχύτητες στη διαμεταφορά των δεδομένων από το Store, κάτι που δεν δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε αν σκεφτεί κανείς πως οι online υπηρεσίες της Sony φιλοξενούνται πια σε δική της, ιδιόκτητη (και σε μυστική τοποθεσία) server farm: η νέα υποδομή, επεκτείνοντας την προηγούμενη, θεωρητικά θα πρέπει να έχει γίνει με πρόβλεψη και για πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, πέρα από τα θέματα της ασφάλειας. Όλα ΟΚ, λοιπόν.

Η επανέναρξη του PlayStation Store έφερε στο προσκήνιο και έναν μεγάλο αριθμό από games και extra περιεχόμενο για τους χρήστες PS3 και PSP. Προκειμένου να αναπληρωθεί το χρονικό κενό λειτουργίας του PS Store από τα τέλη του Απρίλη μέχρι σήμερα, ακολουθεί άλλη μία μεγάλη ανανέωση περιεχομένου αύριο (3/6). Αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο, πολλοί περιμένουν και κάποιου είδους "special" ανανέωση υλικού με αφορμή την Ε3 2011 και τις ανακοινώσεις της Sony εκεί. Τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί και η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus, μέσα από την οποία οι ήδη συνδρομητές "έχουν να λαβαίνουν" εξαιρετικό περιεχόμενο (όπως το Burnout Paradise της Criterion!) και επίσης πολλά extras ως "ευχαριστώ" από την ιαπωνική εταιρεία. Με την ενεργοποίησή του PS Plus, άλλωστε, οι κάτοχοι PS3/PSP θα έχουν στη διάθεσή τους και το Welcome Back Pack των συνολικά 4 δωρεάν games και κάποιων ακόμη παροχών. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ