Τί φοριέται φέτος την άνοιξη; Μα... games!

Κολεξιόν εμπνευσμένες από διάσημες σειρές τίτλων - ποιές;

Το γεγονός ότι τα video games επηρεάζονται από τη μόδα δεν είναι ακριβώς... μυστικό - είναι αμέτρητα τα παραδείγματα τίτλων των οποίων οι χαρακτήρες τόσο... ενδυματολογικά όσο και στο γενικότερο παρουσιαστικό τους "δανείζονται" στοιχεία από τις εκάστοτε τάσεις στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Με το σύγχρονο lifestyle όμως να είναι σαφώς αμφίδρομο - και τις εμπορικές ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από αυτό - είναι να... απορεί κανείς που τα games φέρνουν επίσης στο προσκήνιο προϊόντα ρουχισμού με τη δική τους "σφραγίδα"; Δεν έχει να κάνει μόνο με τα διάσημα games αυτά καθ' αυτά (αν και φυσικά βοηθούν), αλλά κυρίως με το στυλ που προωθούν. Και πρόσφατα, είχαμε... διπλό χτύπημα τέτοιο, από δύο μάλιστα άκρως γνωστά και επιτυχημένα brands - όχι τυχαία, συνδεδεμένα κυρίως με τα PlayStation.

Το πρώτο από τα δύο brands είναι το Metal Gear Solid της Konami, της σειράς τίτλων δράσης που αναθέτει στους παίκτες το ρόλο βετεράνων ή... cyber στρατιωτών. Η Konami συνεργάστηκε με την Musterbrand για να διαθέσει πριν από λίγες ημέρες - αποκλειστικά online - σειρά ρούχων εμπνευσμένη από το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς, το Peace Walker του PSP. H σειρά απαρτίζεται από παντελόνια, μπλουζάκια, μπουφάν, καπέλα κι άλλα αξεσουάρ, φυσικά σε... εχμ... μάλλον αλμυρές τιμές. Είναι πάντως, αναμφίβολα, καλοσχεδιασμένα και κατά πάσα πιθανότητα από ποιοτικά υλικά. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο σχετικό Δικτυακό κατάστημα εδώ. Να πούμε ότι δεν προσβλέπουμε σε αντίστοιχη... cyber κολεξιόν για το Metal Gear Solid Rising; Ψέματα θα πούμε!

Το δεύτερο brand δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Gran Turismo, το οποίο έχει ούτως ή άλλως εξελιχθεί σε πολιτισμικό φαινόμενο για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Η Polyphony Digital και η Sony προωθούν μέσα από το επίσημο site της πασίγνωστης σειράς τίτλων αγώνων ταχύτητας μία σειρά από τζάκετ και μπλούζες, αναμενόμενα σε όχι ακριβώς... λογικές τιμές, αλλά πιθανώς θελκτικές για τους αφοσιωμένους fans των GT. Τα περισσότερα από αυτά τα ρούχα είναι όμορφα και ολοφάνερα υψηλής ποιότητας, αν και ελαφρώς συντηρητικά στο σχεδιασμό τους θα έλεγε κανείς - για το λογότυπο των Gran Turismo, δε, κανένα παράπονο... είναι εμφανέστατο! Η όλη τάση του gaming clothing, πάντως, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και πολύ θα θέλαμε να τη δούμε να συνεχίζεται και από άλλους τίτλους. Τα Uncharted, Half Life, Street Fighter και... Tomb Raider, για παράδειγμα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ