Street Fighter V: σενάριο δύο... φάσεων

Απλά cut scenes στατικών εικόνων το Φεβρουάριο, σινε-επέκταση τον Ιούνιο

Τηρώντας την υπόσχεσή της για αποκάλυψη του τί σκοπεύει να κάνει ως προς το σεναριακό τμήμα του επερχόμενου Street Fighter V, η Capcom αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες μία προσέγγιση που δεν έχει ακολουθήσει ποτέ στο παρελθόν. Όλοι περιμέναμε με ενδιαφέρον να δούμε αν η ιαπωνική εταιρεία θα επέλεγε να ευθυγραμμιστεί με τα σύγχρονα fighting games και να προσφέρει μία ολοκληρωμένη επιλογή "υπόθεσης" βασικού έστω επιπέδου (Story Mode) ή αν θα έμενε πιστή στον απολύτως απλοϊκό τρόπο "σύνδεσης" ανάμεσα στην μία σύγκρουση κάθε χαρακτήρα και την επόμενη με στατικές εικόνες. Ε, τελικά η Capcom επέλεξε... και τα δύο: και ένα "κινηματογραφικό" Story Mode με σκηνοθετημένες σεκάνς και απόδοση διαλόγων κλπ. κλπ., αλλά και ένα Story Mode... "μόλις και" απεικονισμένο με ελάχιστα καρέ.

Το πρώτο λέγεται Cinematic Story Expansion και το δεύτερο Character Stories. Στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα κυκλοφορίας του τίτλου στο εμπόριο, διαθέσιμα θα είναι μόνο τα Character Stories. Σχεδιασμένα από τον διάσημο Ιάπωνα σκιτσογράφο Bengus, τα Character Stories θα αναλάβουν να προσφέρουν κάποια στοιχεία για την πορεία και τα κίνητρα κάθε χαρακτήρα που είναι διαθέσιμος στο SFV, με όμορφο αλλά κατά βάση απλοϊκό τρόπο. Παραδείγματα τέτοιων στατικών εικόνων παραθέτουμε στη συνέχεια.



Τον Ιούνιο, ωστόσο, η Capcom σκοπεύει να διαθέσει σε όλους τους παίκτες του Street Fighter V δωρεάν το Cinematic Story Expansion. Αυτό χρονικά τοποθετείται ανάμεσα στο SFIII και το SFIV και επεξηγεί με λεπτομερέστερες σεκάνς πώς ακριβώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες του SFV μεταξύ τους σεναριακά - και με μία μεγάλη (αλοίμονο...) απειλή που έχει άμεση σχέση με την οργάνωση Shadaloo του M.Bison. Αυτή, υποθέτουμε, θα μάς δώσει και τις απαραίτητες πληροφορίες όσον αφορά στο πώς προκύπτει ο νέος χαρακτήρας του SFV, ο F.A.N.G. ως δεύτερος στην ιεραρχία σε σχέση με τον M.Bison. Δείγματα αυτού του Cinematic Story Expansion παραθέτουμε στη συνέχεια.



Με... αυτά και με κείνα, πάντως, η Capcom φαίνεται πως δεν θα τηρήσει την μακρόχρονη παράδοση που ήθελε κάθε Street Fighter της τελευταίας δεκαπενταετίας να προσφέρει έναν "τελικό αντίπαλο" δυνατότερο απ' όλους τους άλλους - θα ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει απλώς με μερικές εικόνες στην προσέγγιση Character Stories και πολύ... αργά να το κάνει τον Ιούνιο. Ας ελπίσουμε πως θα διαψευστούμε! Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η ιαπωνική εταιρεία θα κάνει online μία τελευταία δοκιμαστική "πρόβα" για το Street Fighter V στις 31/1-1/2 και στη συνέχεια θα είναι πια ώρα για την πρεμιέρα, δύο εβδομάδες μετά. Με τελικό αντίπαλο ή όχι, διαγράφουμε πλέον μέρες στο ημερολόγιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ