PUBG Lite, δωρεάν ως ανταγωνιστικό του Fortnite

Για την ώρα διαθέσιμο μόνο στην Ταϋλάνδη, πολλά τα ερωτηματικά γύρω από την θέση του στην αγορά

Η περίπτωση των PUBG και Fortnite έχει ήδη καταχωρηθεί ως μία από τις πλέον παράξενες στην πρόσφατη ιστορία των video games, καθώς το δεύτερο ξεκάθαρα... "εμπνεύστηκε" από το πρώτο τους περισσότερους βασικούς μηχανισμούς παιχνιδιού του, κυκλοφόρησε αργότερα από αυτό, κατάφερε ωστόσο να συγκεντρώσει πολύ περισσότερους gamers και να αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο αυτή τη στιγμή - ενώ το πρώτο ναι μεν είναι δημοφιλές, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στην σκιά του δεύτερου. Αυτό είναι κάτι που η δημιουργός εταιρεία του PUBG θα προσπαθήσει να ανατρέψει μέσα στο 2019 διαθέτοντας μία ειδική, "light" έκδοσή του - η οποία μάλιστα που ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική μορφή.

Πράγματι, το PUBG Lite διατίθεται την ημέρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήδη στους παίκτες της Ταϋλάνδης και έχει δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ένα: οι απαιτήσεις του σε ισχύ υποσυστημάτων για Η/Y είναι σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του "πλήρους" PUBG, επιτρέποντας την λειτουργία του σε πολύ μεγαλύτερη γκάμα από PC, ακόμη και σε σχετικά φθηνά laptop. Δύο: προσφέρεται εντελώς δωρεάν, "απαντώντας" έτσι στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Fortnite που, ακριβώς επειδή δεν κοστίζει αρχικά τίποτε για να παιχθεί, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσων εκατομμυρίων παικτών.

Το PUBG Lite περιέχει αυτή τη στιγμή μόνο το πρώτο πεδίο μάχης του πλήρους PUBG, το Erangel, σε επιλογές παιχνιδιού για έναν παίκτη, ζεύγος παικτών ή ομάδα. Η εταιρεία δημιουργίας του υπογραμμίζει ότι το PUBG Lite θα εξελίσσεται από δική του, ξεχωριστή ομάδα ανάπτυξης, καθώς και ότι περισσότερο περιεχόμενο γι' αυτό θα προστίθεται σταδιακά (υποθέτουμε προερχόμενο από την πλήρη έκδοση κι όχι αποκλειστικό). Παρ' όλα αυτά είναι φανερό πως το μέλλον του PUBG Lite παραμένει ρευστό αυτή τη στιγμή και πως τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία του θα εξαχθούν όταν στην δοκιμαστική του φάση προστεθούν πολύ περισσότερες χώρες από την Ταϋλάνδη απλώς.

Θα έχει, ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς θα υποδεχθούν και οι ίδιοι οι PC gamers το PUBG Lite - είναι πρακτικά βέβαιο πως δεν θα δούμε εύκολα τέτοια έκδοση για τα Xbox One S/X - ακόμη κι αν κριθεί πως υπάρχει νόημα ύπαρξης και θέση γι' αυτό στην αγορά. Θα στερήσει πωλήσεις η δωρεάν έκδοση από την πλήρη σε μεγάλο βαθμό; Θα είναι η αίσθηση του παιχνιδιού ανάμεσα στις δύο εκδόσεις ίδια; Και θα είναι σε θέση η ίδια εταιρεία μακροπρόθεσμα να υποστηρίζει δύο παρόμοιους, αλλά διαφορετικούς τίτλους; Μέχρι το τέλος της χρονιάς ενδέχεται να έχουμε τις πρώτες απαντήσεις. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ