PlayStation Plus: AAA games και... αναβάθμιση

Αυξάνει θεαματικά τον διαθέσιμο Δικτυακό αποθηκευτικό χώρο των συνδρομητών της υπηρεσίας η Sony

Η συνδρομητική υπηρεσία της Sony για τα PlayStation, η PlayStation Plus, έχει αλλάξει χαρακτήρα σε ευδιάκριτο βαθμό από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της και όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε σημείο-μεταίχμιο. Με τις παροχές του Φεβρουαρίου προς τους συνδρομητές PS Plus η Sony κάτι αφαιρεί, κάτι προσθέτει και ίσως προετοιμάζει - εν όψει του PlayStation5 που περιμένουμε μέσα στους επόμενους 18 μήνες να αποκαλυφθεί ή και διατεθεί - την υπηρεσία της και για άλλους ρόλους εκτός από τους ήδη γνωστούς.

Μόνο έτσι μπορούμε να αιτιολογήσουμε το γεγονός ότι ο ιαπωνικός κολοσσός από τις αρχές Φεβρουαρίου αυξάνει τον Δικτυακό χώρο που έχουν στην διάθεσή τους οι συνδρομητές PS Plus για την αποθήκευση των αρχείων προόοδου τους στα games (savefiles) από τα 10 GB στα... 100 (!). Όλοι γνωρίζουμε πως τα 10 GB μπορούσαν όντως ν' αποδειχθούν περιοριστικά για τους αφοσιωμένους gamers που παίζουν πολλούς τίτλους στο PS4 και κρατούν πολλαπλά αρχεία-σημεία προόδου σε ορισμένους από αυτούς. Όμως τα 100 GB είναι... πολλά σχεδόν για οποιονδήποτε, κάτι που έχει πυροδοτήσει συζητήσεις αναφορικά με το πώς αλλιώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτός ο Δικτυακός αποθηκευτικός χώρος από τους κατόχους PlayStation4 ή τους κατόχους PlayStation5 στο μέλλον. Μπορεί, φυσικά, πάντοτε η Sony να προσφέρει σε τόσες δεκάδες εκατομμύρια παίκτες τόσο πολύ αποθηκευτικό χώρο... ακριβώς επειδή τα στατιστικά της φανερώνουν πως σχεδόν κανείς δεν θα τον αξιοποιήσει ολόκληρο, αλλά προτιμούμε να σκεφτόμαστε την κίνηση ως προετοιμαστική!

Ο Φεβρουάριος είναι άξιος προσοχής για τους συνδρομητές PS Plus και για δύο ακόμη λόγους. Ένας: προσφέρει δωρεάν δύο αληθινού βεληνεκούς ΑΑΑ παραγωγές, το For Honor και το Hitman: The Complete First Season, καθώς και δύο ενδιαφέρουσες, το Gunhouse και το Rogue Aces. Δύο: είναι ο τελευταίος μήνας κατά τον οποίο θα λάβουν δωρεάν games οι κάτοχοι PlayStation3 και PlayStation Vita, όπως είχε ανακοινώσει από πέρυσι πως σκόπευε να κάνει η Sony. Τουλάχιστον ο αμερικανικός κολοσσός "αποχαιρετά" το PS3 με ένα από τα καλύτερα games της "σειράς" του, το Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Όχι λίγο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ