PlayStation Network: Σταδιακή επάνοδος

Με... δώρα συμφιλίωσης, τρόπον τινά, για το σύνολο των μελών του

Αφού έδωσε στοιχεία σχετικά με το πώς έγινε το hacking του PlayStation Network και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, η Sony έκανε εκτενή αναφορά και στο πρόγραμμά της για αποκατάσταση της λειτουργίας του PSN, αλλά και πώς σκοπεύει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη πολλών μελών του, που φαίνεται να έχει πληγεί από τα όσα συνέβησαν. Η ιαπωνική εταιρεία, παράλληλα με την ανάγκη να είναι εξαιρετικά προσεκτική στο μέλλον με την ασφάλεια μιας υπηρεσίας με τόσο μεγάλο αριθμό μελών, φαίνεται να έχει αποδεχθεί και το γεγονός ότι θα πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση της με το κοινό αυτό, αλλά και το μελλοντικό κοινό των Δικτυακών της υπηρεσιών. Ας μην ξεχνάμε, η Sony σκόπευε να δώσει ούτως ή άλλως έμφαση στην πώληση ψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω Internet τα επόμενα χρόνια - και τα όσα συνέβησαν θα μπορούσαν να αποδειχθούν, εν δυνάμει, πρόβλημα στη σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό αυτό.

Πρώτα, σχετικά με τη λειτουργία του PSN: η Sony επιβεβαίωσε και πάλι την πρόθεσή της να την αποκαταστήσει σταδιακά. Ως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε (8/5) ο ιαπωνικός κολοσσός υπόσχεται να διαθέσει στο κοινό πολλές από τις σημαντικές λειτουργίες του PSN, όπως τις σχετικές με το online gaming, τη λίστα φίλων, το chat και το PlayStation Home. Οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν ένα υποχρεωτικό firmware update για το PS3, το οποίο θα προετοιμάσει το σύστημα για τα νέα μέτρα ασφαλείας και θα παρακινήσει τους χρήστες να αλλάξουν τα συνθηματικά εισόδου τους στο PSN. H Sony θεωρεί πως μέχρι τα τέλη Μάη θα έχει αποκατασταθεί το σύνολο της γκάμας των λειτουργιών του PlayStation Network, συμπεριλαμβανομένου και του PlayStation Store.

Τα νέα αυτά είναι θετικά μεν για τους χρήστες, που θα μπορούν σχετικά σύντομα να αξιοποιήσουν τις λειτουργίες που τους ενδιαφέρουν πιο πολύ - το online gaming δηλαδή - αλλά... όχι και τόσο θετικά για τις εταιρείες που πωλούν τα games τους ή άλλο περιεχόμενο μέσω του PlayStation Store. Δεν είναι πια λίγες οι μέρες που οι δεύτερες χάνουν έσοδα επειδή αυτό δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό - σχετικές αντιδράσεις έχουν εκφραστεί ήδη.

Η Sony αναφέρθηκε και στους τρόπους μέσα από τους οποίους προτίθεται να "συμφιλιωθεί" με το κοινό του PlayStation Network. Συγκεκριμένα θα δωρήσει έναν συνδυασμό παροχών που η ίδια ονομάζει "Welcome Back Pack" και θα παριλαμβάνει: δωρεάν περιεχόμενο από το PlayStation Store (θα διαφέρει ανάμεσα στις 3 σημαντικότερες αγορές), 30 ημέρες δωρεάν χρήσης της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus (τόσο για τους μη ήδη συνδρομητές όσο και για τους υπόλοιπους), καθώς και αντίστοιχες 30 ημέρες δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας Qriocity. Καθώς οι δύο υπηρεσίες θα επανέρχονται σε φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας, η Sony υπόσχετα να κάνει περισσότερες τέτοιες "συμφιλιωτικές" προσφορές. Υποθέτουμε και ελπίζουμε η ιαπωνική εταιρεία να είναι γενναιόδωρη με τις επιλογές του δωρεάν περιεχομένου που θα προσφέρει, για την ώρα ωστόσο προέχει η επανέναρξη λειτουργίας του PSN μέσα στις επόμενες ημέρες. Αναμένουμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ