PlayStation Network: επανεκκίνηση

Η Sony επαναφέρει στο Internet το PS3, έπεται συνέχεια

Ολοκληρώνοντας τις δοκιμές για την επαναδόμηση των online υπηρεσιών της, η Sony χθες έθεσε και πάλι σε λειτουργία τα PlayStation Network και Qriocity. Το έκανε σταδιακά, πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες (με ειδικό χάρτη να δείχνει μία-μία τις πολιτείες που επανέρχονταν online) και μετά στις χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Στην Ελλάδα το PSN ήταν διαθέσιμο στους κατόχους PlayStation3 από τις 8.00-8.30 το βράδυ περίπου. Κάποια προβλήματα που παρατηρήσαμε την πρώτη ώρα οφείλονταν πιθανότατα στο γεγονός ότι πάρα πολλοί χρήστες του PS3 προσπαθούσαν να εισέλθουν στο PSN ταυτόχρονα - τόσο για να προμηθευτούν το firmware update που απαιτείται, όσο και για να αξιοποιήσουν τη λειτουργία διαγραφής του παρελθόντος password που χρησιμοποιούσαν, από την υπηρεσία της Sony. Από τις 10.00 το βράδυ και μετά ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και σήμερα οι δύο μηχανισμοί λειτουργούν κανονικά.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους και φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν έχουν ακόμη επαναφέρει το PS3 τους στο Δίκτυο ότι, με τη σύνδεσή του, αυτό θ' αναβαθμίσει το βασικό λογισμικό λειτουργίας του στην έκδοση 3.61. Αυτή είναι υποχρεωτικό να εγκατασταθεί, ώστε να αξιοποιηθούν τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχει υλοποιήσει η Sony στην ανανεωμένη έκδοση του PlayStation Network. Στο ίδιο πλαίσιο, θα ζητηθεί από τους χρήστες να αλλάξουν το συνθηματικό εισόδου τους στην υπηρεσία (password). Ενθαρρύνουμε τους πάντες να σημειώσουν κάπου αυτό το password μετά την εισαγωγή του στο σύστημα, καθώς το αυτόματο επιβεβαιωτικό μήνυμα που θα λάβουν στο e-mail τους από τη Sony δεν περιέχει το password αυτό.

Το PlayStation Network - γιατί αυτό αφορά πρακτικά το ελληνικό κοινό και όχι τόσο το Qriocity - τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές προσφέρει κανονικά τις λειτουργίες του online gaming, των Trophies που οι παίκτες συλλέγουν σε διάφορα games (κι αποθηκεύονται στους servers της Sony πέρα από το PS3 αυτό καθ' αυτό), του chat και του PlayStation Home. Δεν προσφέρει ακόμη το περιεχόμενο που διαθέτει το PlayStation Store, κάτι το οποίο προφανώς χρειάζεται περισσότερες δοκιμές εκ μέρους της Sony για την εξασφάλιση των στοιχείων πιστωτικών καρτών κλπ. που οι χρήστες συνδέουν με το προφίλ τους εκεί. Η ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να έχει ως στόχο την "ολική επαναφορά" του PlayStation Network, με όλες τις υπηρεσίες του και ίσως κάποιες προσθήκες, κάποια στιγμή έως τις 31/5. Αναμένουμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ