PGW 2015: ο Avicii "παίζει" μουσική στο PS4

Το Vector αναπτύσσεται με τη δική του συμμετοχή, οι φιλοδοξίες του μεγάλες

Το νεότερο οικιακό PlayStation έχει αρχίσει ήδη, από κάποιες απόψεις, να πλησιάζει στο σημείο όπου θα πρέπει να καταστήσει το προφίλ του θελκτικό κι ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο κοινό από αυτό των αφοσιωμένων gamers, αν θέλει να διευρύνει την πελατειακή του βάση - και μία δόση από το περίφημο "lifestyle" είναι απαραίτητη για κάτι τέτοιο, εξ ου και η αποκάλυψη της συνεργασίας του διάσημου DJ και παραγωγού Avicii με την σουηδική εταιρεία Hello There για τη δημιουργία ενός νέου μουσικού video game αποκλειστικά για το PlayStation4.

Ο τίτλος ονομάζεται Vector και φιλοδοξεί να συνδυάσει τον ρυθμό της electronica με τους μηχανισμούς ενός rythm game και ενός racing game προκειμένου να προσφέρει μία διαφορετική αλληλεπιδραστική εμπειρία - τόσο για έναν, όσο και για πολλούς παίκτες. Οι ενέργειες του παίκτη στην οθόνη, ο οποίος κατευθύνει ένα αστρόπλοιο σε τρισδιάστατο περιβάλλον ακολουθώντας τον ρυθμό ενός μουσικού κομματιού, με τη σειρά τους επηρεάζουν τη μουσική δημιουργώντας σε πραγματικό χρόνο ένα είδος remix. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο τα παραπάνω συνθέτουν τον βασικό μηχανισμό παιχνιδιού δεν γίνεται αντιληπτός από το σχετικό trailer, η Hello There πάντως υπόσχεται πως το Vector θα είναι σε θέση να προσφέρει επαρκή πρόκληση τόσο στους gamers που αγαπούν τις συγκρούσεις με φίλους - στον ίδιο... καναπέ ή μέσω PSN - όσο και σε αυτούς που απλώς θέλουν να διασκεδάσουν ολοκληρώνοντας ολοένα και δυσκολότερες πίστες.

Η Sony υπογραμμίζει στο όλο εγχείρημα τη σημαντική συμμετοχή του Avicii, ο οποίος - έχοντας "μεγαλώσει με τα PlayStation" - διαμορφώνει και αυτός με τις προτάσεις του το στυλ παιχνιδιού και την "αίσθηση" του Vector. Ο διάσημος DJ δεν γράφει μόνο τη σχετική μουσική και τα remix, δηλαδή, αν και η ανάμιξή του κάλλιστα θα μπορούσε να είχε σταματήσει εκεί. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να διαπιστώσουμε πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί στο Vector όχι μόνο η άποψη του Avicii για τη σύγχρονη electronica, αλλά και η γνώμη του όσον αφορά στο τί καθιστά ένα σύγχρονο μουσικό video game διασκεδαστικό. Επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ