Nintendo 3DS: Στην Ευρώπη την άνοιξη

Πότε, με πόσους τίτλους και σε τί κόστος;

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για τα μέλη του Τύπου στο Amsterdam σήμερα, η Nintendo επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του 3DS - του πρώτου φορητού συστήματος διασκέδασης με τη δυνατότητα προβολής εικόνας 3D - και στην ευρωπαϊκή αγορά. Το 3DS θα διατεθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στη χώρα μας, στις 25 Μαρτίου, σε προτεινόμενη λιανική τιμή που επίσημα δεν ορίστηκε μεν από την Nintendo - οι εμπορικοί συνεργάτες ορίζουν οι ίδιοι τις τιμές πώλησης βάσει νόμου - αλλά υπολογίζεται πως βρίσκεται γύρω στα €249, σε αναλογία με τα $249 των ΗΠΑ που επιβεβαιώθηκαν. Το κόστος αυτό είναι μεν χαμηλότερο από αυτό που "έκανε τον γύρο του Internet" ως φημολογία πριν την ανακοίνωση, αλλά ακόμη όχι ευκαταφρόνητο. Η Nintendo, πάντως, θεωρεί πως η μοναδική ικανότητα του 3DS να προβάλλει στερεοσκοπικά γραφικά το τοποθετεί σε δική του κατηγορία και, από αυτήν την άποψη, η ιαπωνική εταιρεία ενδέχεται να μην έχει άδικο στην επιλογή της για τοποθέτησή του στην αγορά σε αυτήν την τιμή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ικανοποιητικός αριθμός τίτλων, ευρείας γκάμας, από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες του χώρου. Επιδείχθηκαν ή αναφέρθηκαν τα Nintendogs and Cats, Ridge Racer, Metal Gear Solid Snake Eater, Samurai Warriors, Tom Clancy's Ghost Recon, Rabbids 3D, Dead or Alive, Resident Evil Revelations, Super Monkey Ball 3D, SSFIV 3D, Pro Evolution Soccer 2011 3D, Steel Diver, Sims 3, Asphalt 3D, Splinter Cell 3D, Resident Evil Mercenaries, Zelda, Starfox, Paper Mario, Lego Star Wars II και Driver Renegade. Δεν θα είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του Μαρτίου, βεβαίως, όμως η Nintendo υποσχέθηκε όχι λιγότερους από 20-25 τίτλους για την πρώτη ημέρα εμφάνισης του 3DS στα καταστήματα και περισσότερους από 30 μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

To 3DS θα διατεθεί σε δύο χρώματα, μαύρο και γαλάζιο, θα ενσωματώνει μηχανισμό γονικού ελέγχου, αλλά και απλουστευμένο μηχανισμό επικοινωνίας με άλλους συναδέλφους gamers κατόχους 3DS (Friends Codes) σε σχέση με αυτό των Wii/DS. Με τις δύο εξωτερικές του κάμερες θα μπορεί να συλλαμβάνει φωτογραφίες 3D, ενώ θα έχει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με την online υπηρεσία περιεχομένου της Nintendo, απ' όπου ο παίκτης θα μπορεί να προμηθεύεται games και άλλο υλικό. Οι εντυπώσεις μας από το 3DS στο πλαίσιο της Ε3 2010 είναι θετικές και απομένει πλέον, τί άλλο, να διαπιστώσουμε οριστικά και με την εμπορική του πλέον μορφή, αν μπορεί να επαναλάβει με τη διαφορετικότητά του ό,τι κατάφερε τα πρώτα χρόνια της πορείας του το Wii. Σε λίγο καιρό, θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ