Μείωση τιμής του Wii

Εν όψει διαδόχου - και games σε φιλικότερη τιμή

Επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι στο Web... "δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά", η Nintendo επισημοποίησε την μείωση τιμής πώλησης του Wii, για την οποία είχαμε πρωτοδιαβάσει ως φήμη στις αρχές Μαρτίου. Η επιλογή της αυτή, αν μη τί άλλο, πρακτικά θέτει σε τροχιά εμπορική τον διάδοχο του επιτυχημένου της συστήματος, ο οποίος αναμένεται να αποκαλυφθεί στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 τον Ιούνιο στο Los Angeles. Περαιτέρω απόδειξη, δε, του πώς προτίθεται να συνεχίσει την εκμετάλλευση του Wii τους επόμενους μήνες η Nintendo, είναι η εγκαινίαση της δικής της σειράς budget τίτλων γι' αυτό - χρόνια αργότερα από τον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, το Wii μπαίνει σε μία καινούργια φάση της πορείας του και η θέση του στην αγορά είναι πλέον διαφορετική.

Συγκεκριμένα: η μείωση τιμής έρχεται αρχικά με τη μορφή τόσο μικρότερου κόστους, όσο και διάθεσης μεγαλύτερης αξίας εμπορικής συσκευασίας. Το Wii, ένα Wiimote Plus, ένα Nunchuck, ένα Wii Wheel και ένα αντίτυπο του Mario Kart Wii θα πωλούνται από τις 15 Μαΐου προς $149 στις ΗΠΑ, από τα $199 που αντιστοιχούσαν στην επίσημη τιμή (με το Wii Sports Resort). Στην Ευρώπη η μείωση αυτή θα ισχύσει από τις 20 Μαΐου, ενώ η ελληνική τιμή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί (αναμένεται ωστόσο να κυμαίνεται στα €169 από τα €199 της επίσημης). Σε μειωμένη τιμή - αδιευκρίνιστη ακόμη, που ελπίζουμε ωστόσο να κινείται κάτω από το "ψυχολογικό όριο" των €150 - θα διατίθενται επίσης οι υπάρχουσες εμπορικές συσκευασίες, που περιέχουν το Wiimote Plus και αντίτυπο του Wii Sports Resort.

Παράλληλα με τη μείωση τιμής στο σύστημά της αυτό καθ' αυτό, η Nintendo καθιστά περισσότερο προσιτά και games γι' αυτό: εγκαινιάζει τη δική της σειρά τίτλων, αντίστοιχη των PS3 Platinum και Xbox 360 Classics, με το όνομα Nintendo Selects. To κόστος τους στις ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί στα σαφώς προσιτά $20, τιμή που ενδεχομένως να μην μεταφραστεί σε €20 για την ελληνική αγορά, έστω κι αν πολύ θα το θέλαμε - οι πρώτοι, πάντως, τίτλοι που εγκαινιάζουν τη budget σειρά είναι καλοδιαλεγμένοι, περιλαμβάνοντας τα Wii Sports, WarioWare: Smooth Moves, Mario Strikers Charged Football και Animal Crossing: Let’s Go to the City. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι μειώσεις τιμών δεν είχαν ακόμη αντικαθρεπτιστεί τα μεγαλύτερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, αναμένουμε όμως να γίνει τις επόμενες ημέρες. Επανερχόμαστε με τις προτεινόμενες λιανικές τιμές των Nintendo Select στην ελληνική αγορά, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ