Επίσημος ο διάδοχος του Wii

Η φημολογία συνεχίζεται, λεπτομέρειες τον Ιούνιο

Φαίνεται πως... τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές περιμένουν οι εταιρείες του home entertainment για να επιβεβαιώσουν "διακριτικά", φήμες που αποδεικνύονται άκρως σημαντικές! Τις ίδιες περίπου ώρες που είχαμε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη σοβαρή παραβίαση του PlayStation Network και την υποκλοπή στοιχείων χρηστών από τις βάσεις δεδομένων της Sony, η Nintendo πρακτικά παραδέχθηκε πως ο διάδοχος του Wii όντως είναι σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας του. Η ιαπωνική εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ρητά ότι θα παρουσιάσει το νέο της σύστημα στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο, όλοι ωστόσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτό ακριβώς θα πράξει, εξ ου και οι τόσες... συντονισμένες διαρροές το τελευταίο διάστημα.

Από πηγές που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων της Nintendo, πάντως, συνεχίζουν να διαρρέουν στοιχεία για το προϊόν που θα προκύψει από το λεγόμενο "Project Cafe". Οι τεχνικές του προδιαγραφές, όπως εικάζονται από τις διαρροές αυτές τουλάχιστον, θέλουν ως κεντρικό επεξεργαστή του ένα μοντέλο PowerPC τριών πυρήνων παρόμοιο με αυτόν του Xbox 360, αλλά καλύτερο υποσύστημα γραφικών (βασισμένο στην πρόσφατη σειρά R700 της AMD), καθώς και περισσότερη μνήμη λειτουργίας (κατά πάσα πιθανότητα 1 GB). Αν οι τεχνικές προδιαγραφές πλησιάζουν ή είναι οι τελικές, το Wii 2 όντως έχει αρκετή ισχύ για να προβάλλει γραφικά σε ανάλυση 1080p, ενδεχομένως αρκετή για να μεταβεί και σε στερεοσκοπικά γραφικά όταν διαδοθούν στο ευρύ κοινό οι τηλεοράσεις 3D.

Τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητες πηγές διαρροών, πάντως, έχουν πλέον επιβεβαιώσει τα χειριστήρια που φέρουν οθόνες αφής - ίσως αυτό να είναι και το βασικό στοιχείο γύρω από το οποίο η Nintendo θα "χτίσει" τον, υποθέτουμε ιδιαίτερο, χαρακτήρα του νέου της συστήματος. Υπάρχουν, δε, αναφορές και σχετικές με τον εξωτερικό σχεδιασμό του Wii 2, το οποίο - υποτίθεται - θα θυμίζει πολύ αυτόν του πιθανώς γνωστότερου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης της Nintendo, του αρχικού Super NES. Σύμβολο της... επιστροφής του ενδιαφέροντος της ιαπωνικής εταιρείας στους αφοσιωμένους gamers; Σε λιγότερο από ενάμισι μήνα, θα ξέρουμε... μάλλον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ