Επανεκκίνηση της Nintendo στην ελληνική αγορά

Η CD Media αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση των προϊόντων της ιστορικής ιαπωνικής εταιρείας

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Nintendo δεν έκανε τις καλύτερες ακριβώς κινήσεις και επιλογές με το WiiU - πολλοί θα υποστήριζαν πως τις λανθασμένες τις είχε ξεκινήσει από την εποχή του Wii, αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση - παραμένει χωρίς αμφιβολία μία από τις σημαντικές δημιουργικές δυνάμεις στην αγορά των video games και μία εταιρεία με μικρότερο από άλλοτε μεν, αλλά πιστό κοινό. Η είδηση, λοιπόν, της αναστολής λειτουργίας της Nortec, για πολλά χρόνια επίσημης αντιπροσώπου της Nintendo στη χώρα μας, τον περασμένο Οκτώβρη κάθε άλλο παρά ευχάριστη ήταν για όλους μας, ασχέτως προτιμήσεων και διαδρομής. Η έλλειψη ελληνικής αντιπροσωπείας για τα προϊόντα της Nintendo δεν σήμαινε μόνο κατά πολύ περιορισμένη εμπορική παρουσία τους στη χώρα μας, αλλά και προβλήματα σε αμιγώς πρακτικό επίπεδο, όπως αυτό της τεχνικής υποστήριξης.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες - σίγουρα διαβουλεύσεων και εκτενών συζητήσεων "στο παρασκήνιο" - όμως οι φήμες που είχαν αρχίσει να "κυκλοφορούν" στα τέλη Μαΐου και να "ακούγονται" εντονότερα πριν από την έκθεση της Ε3 2016 αποδείχθηκαν βάσιμες: την αντιπροσωπεία της Nintendo στην Ελλάδα αναλαμβάνει επισήμως πλέον η CD Media, μία από τις πλέον έμπειρες εταιρείες του χώρου της ηλεκτρονικής διασκέδασης στη χώρα μας. Η CD Media, έχοντας να επιδείξει διαδρομή μεγαλύτερη των 20 ετών στην ελληνική αγορά, είναι η αντιπρόσωπος των games που εκδίδουν μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, από την Electronic Arts και την Ubisoft μέχρι την Capcom και την Square/Enix. Έχει, παράλληλα, στενή συνεργασία με τις Sony Hellas και Microsoft Hellas για τα δικά τους συστήματα, όπως και με κατασκευαστές όπως η Logic3 και η MadCatz για τα περιφερειακά και αξεσουάρ των συστημάτων αυτών και των αντίστοιχων για PC.

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι πρόκειται για εξαιρετικά ευχάριστη και σημαντική είδηση - τόσο για το πιστό κοινό της Nintendo στην Ελλάδα, όσο και για την CD Media, η οποία αναλαμβάνοντας την διαχείριση των προϊόντων μιας εταιρείας με αληθινό "ειδικό βάρος" στον χώρο ψηφιακής διασκέδασης αναβαθμίζει και τον δικό της ρόλο στην εγχώρια αγορά. Η CD Media, άλλωστε, θα εκπροσωπεί την Nintendo όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Αλβανία, την Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Κροατία, την Σλοβενία, την Βοσνία/Αρζεγοβίνη, την Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Κύπρο. Η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της CD Media ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου, εγκαίρως για την εμπορικά σημαντική εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

To... timing της ανακοίνωσης, επίσης, κρίνεται ως καλοδιαλεγμένο: ναι μεν η Nintendo έχει υποστεί βαριά ήττα εμπορική με το WiiU και παρακολουθεί τις πωλήσεις του 3DS να φθίνουν σταθερά, όμως στην E3 2016 με το νέο εντυπωσιακό The Legend of Zelda οι Ιάπωνες "έδωσαν δείγματα" ελπιδοφόρα και αναπτέρωσαν το ηθικό του κοινού που αγαπά τους χαρακτήρες και τις σειρές των games όπου αυτοί πρωταγωνιαστούν. H CD Media έχει στη διάθεσή της - παρά τα όχι ακριβώς ευνοϊκά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς - όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προετοιμαστεί για την κυκλοφορία του Nintendo NX τον Μάρτιο και να συμμετάσχει, στην κρίσιμη αυτή καμπή της πορείας του ιαπωνικού κολοσσού, θετικά στην προσπάθειά του να επανέλθει στο προσκήνιο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ