Ε3 2016: Επιβεβαιώνεται το PS4K από την Sony

Δεν θα παρουσιαστεί όμως στην έκθεση, για εμπορικούς κυρίως λόγους, άγνωστο το πότε

Την αγορά της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας την αγαπάμε με τον τρόπο που την αγαπάμε (και) λόγω των καταιγιστικών ρυθμών με τους οποίους κινείται... και αυτή δεν σταματά να μάς επιβεβαιώνει με εξελίξεις όπως η σημερινή: σε μία προσπάθεια να περιορίσει, προφανώς, τις προσδοκίες του ειδικού Τύπου που θα παρευρεθεί στην Ε3 2016, και του αντίστοιχου κοινού του, ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, ο Andrew House, έκανε το... ασύλληπτο. Επιβεβαίωσε μεν την ύπαρξη του PS4K, του εδώ και μήνες φημολογούμενου αναβαθμισμένου μοντέλου PS4 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης του Los Angeles. Και έτσι απλά... διαγράφουμε από την λίστα το πιθανώς πιο σημαντικό ανάμεσα σε όσα περιμένουμε από την Sony την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Ε3 2016.

Η κίνηση αυτή του ιαπωνικού κολοσσού δεν παύει να προκαλεί έκπληξη κι ερωτηματικά, πάντως. Από τη μία πλευρά το PS4K προφανώς δεν θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη έκθεση για να μην στερήσει από το παρόν μοντέλο PS4 πωλήσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και "έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι πως θα προσφέρει την πλήρη γκάμα παραδειγμάτων του τί μπορεί να κάνει για την ψυχαγωγία στο σπίτι", το έθεσε ο House. Από την άλλη, με τον πρόεδρο της Sony Interactive Entertainment να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του συστήματος και μόνο, δεν θα υπάρξουν εμπορικές επιπτώσεις ούτως ή άλλως, τουλάχιστον από το ποσοστό του κοινό που παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην αγορά του gaming και θα διαβάσει τα πάμπολλα άρθρα που σχολιάζουν την σχετική συνέντευξή του στους Financial Times; Εκτός αν η Sony θεωρεί, φυσικά, πως το σύνολο σχεδόν του κοινού αυτού έχει ήδη αγοράσει ένα PlayStation4 - σκέψη όχι αβάσιμη, μα κάπως ριψοκίνδυνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment επιβεβαίωσε πως το PS4K (συνεχίζει να είναι άτυπο το όνομα αυτό και είναι πιθανό το εμπορικό του να είναι εντελώς διαφορετικό) θα είναι ακριβότερο από το παρόν μοντέλο, θα υποστηρίζει την υπερυψηλή ευκρίνεια εγγενώς, θα πωλείται παράλληλα με αυτό σε όλη την εμπορική πορεία και των δύο και θα προσφέρει τεχνική υπεροχή "στην μεγάλη πλειοψηφία" των κοινών τους games. Αναμένεται πως η Sony αρχικά θα αποθαρρύνει την ανάπτυξη τίτλων αποκλειστικά για το PS4K, σε βάθος ετών όμως δεν αποκλείεται να εμφανιστούν κάποια στιγμή και games σχεδιασμένα για το ισχυρότερο εκ των δύο μοντέλων. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το PS4K, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ιαπωνικός κολοσσός δεν θα μοιραστεί με τους δημοσιογράφους την επόμενη εβδομάδα, οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ