Ε3 2011: Αναβάθμιση στο Nintendo 3DS

Και έναρξη λειτουργίας του Nintendo eShop

Όλες οι μεγάλες εταιρείες της ηλεκτρονικής διασκέδασης θα χρησιμοποιήσουν την Ε3 2011 ως εφαλτήριο για τις ανακοινώσεις τους - λογικό λοιπόν που η Nintendo επιβεβαίωσε την διάθεση της πρώτης σημαντικής αναβάθμισης στο λογισμικό λειτουργίας του 3DS, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης (7/6). To συγκεκριμένο update, το οποίο προσφέρεται βεβαίως δωρεάν, σηματοδοτεί και την έναρξη λειτουργίας του Nintendo eShop: πρόκειται για το Δικτυακό κατάστημα της ιαπωνικής εταιρείας μέσα από το οποίο θα πωλεί περιεχόμενο - games, έξτρα υλικό για games, εφαρμογές κλπ. - για το νέο της φορητό σύστημα.

Με την ίδια αναβάθμιση λογισμικού οι κάτοχοι του Nintendo 3DS θα λάβουν δωρέαν το Pokedex 3D, μία εφαρμογή που επιτρέπει στο κοινό των Pokemon να θαυμάζει σε στερεοσκοπική εικόνα τους αγαπημένους του χαρακτήρες, καθώς και την πλήρη έκδοση του τίτλου Excitebike 3D (με χρονικό περιθώριο 30 ημερών). Ως extra θα προστεθεί στις λειτουργίες του 3DS και ένας βασικού επιπέδου Web browser, αν και - με την ανάλυση και διαγώνιο των οθονών του τόσο μικρές - είναι μάλλον περιορισμένης αξίας και χρηστικότητας.

Το Nintendo eShop θα ανανεώνεται, σύμφωνα με τη Nintendo, κάθε Πέμπτη και θα προσφέρει - πέρα από τους τίτλους για το 3DS αυτό καθ' αυτό - και παλαιότερους, αγαπημένους τίτλους της δεκαετίας του '80 μέσα από το λογισμικό εξομοίωσης Virtual Console, καθώς και νεότερες παραγωγές για τα DS/DSi. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια αναβάθμιση λογισμικού θα καταστήσει εφικτή τη μεταφορά τίτλων που οι κάτοχοι 3DS είχαν αγοράσει απ' το eShop με τα παλαιότερα DSi/DSi XL, από το προηγούμενο σύστημά τους στο καινούργιο. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ