Ανασχεδιασμένο Xbox One στην αγορά σε λίγους μήνες

Και ίσως ένα δεύτερο, σημαντικά αναβαθμισμένο, μέσα στο 2017 - σύμφωνα με φήμες

Η έκθεση της Ε3 2016 - που το Αθηνόραμα Digital θα καλύψει από το Los Angeles όπως κάθε Ιούνιο τα τελευταία πέντε χρόνια - βρίσκεται πια λιγότερο από 15 ημέρες μακριά και, αναπόφευκτα σχεδόν, η φημολογία όσον αφορά στο τί θα παρουσιαστεί εκεί βρίσκεται και αυτή κοντά στην κορύφωσή της. Όσον αφορά στο φημολογούμενο, ισχυρότερο PlayStation4K έχουμε κάνει αναφορά ξανά και ξανά βέβαια, συνεχίζουμε να το θεωρούμε πολύ πιθανό και περιμένουμε να διαπιστώσουμε πώς και πότε θα επιλέξει η Sony να το αποκαλύψει. Παρόμοια φήμη είχε "κυκλοφορήσει" την άνοιξη στο Web και για το Xbox One, όμως με τόση αοριστία και ασάφεια που κανείς δεν την εξέλαβε στα σοβαρά. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, καθώς άρθρο που φιλοξένησε το δημοφιλές Web site Kotaku επικαλείται δικές του πηγές οι οποίες επιβεβαιώνουν σχέδια της Microsoft όχι για ένα, αλλά για δύο Xbox One.

Το πρώτο είναι το από καιρό συζητημένο - και πιθανότερο - "Xbox One Slim", ένα ανασχεδιασμένο μοντέλο του παρόντος Xbox One μικρότερο κατά 40% σε όγκο, με μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, χαμηλότερη κατανάλωση σε ρεύμα αλλά δυνατότητες πανομοιότυπες του αρχικού. Αυτό το μοντέλο είναι απολύτως εφικτό και σχετικά εύκολα υλοποιήσιμο, καθώς η Microsoft δεν έχει παρά να μεταβεί σε νεότερη κατασκευαστική μέθοδο για τον κεντρικό επεξεργαστή και το υποσύστημα γραφικών του Xbox One: το μικρότερο μέγεθος και η χαμηλότερη κατανάλωση θ' ακολουθήσουν. Η νεότερη κατασκευαστική μέθοδος θα επιτρέψει στην Microsoft να μειώσει, μάλιστα, και την τιμή πώλησης του Xbox One σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο, π.χ. τα $300/€300, ώστε αυτό να έχει την ευκαιρία να κινηθεί περισσότερο επιθετικά στην επερχόμενη εορταστική περίοδο.

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι η φημολογούμενη αναβαθμισμένη έκδοση του Xbox One, η κωδικά ονομαζόμενη - πάντοτε σύμφωνα με τις πηγές του Kotaku - "Scorpio". Αυτή θα φέρει ισχυρότερο επεξεργαστή και υποσύστημα γραφικών, παρόμοιας ωστόσο αρχιτεκτονικής των αντίστοιχων στο υπάρχον Xbox One, έτσι ώστε να προσφέρει συμβατότητα με τους τίτλους του αρχικού μοντέλου (όπως υποτίθεται πως θα κάνει και το PS4K δηλαδή). Το χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας αυτού του μοντέλου ωστόσο, σε αντίθεση με το αντίστοιχο του PS4K, δεν τοποθετείται νωρίτερα από το 2017. Το σημαντικό στοιχείο στην φήμη αυτή εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι σχετικές πηγές θέλουν το "Scorpio" να πληρεί τις ελάχιστες προδιαγραφές συμβατότητας με το περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας Rift της Oculus, έτσι ώστε να προσφέρει την πλέον προσιτή λύση για χρήση του δεύτερου (αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο ένα PC κόστους περίπου €1200-€1300).

Λαμβάνοντας στα υπ' όψιν το γεγονός ότι το Oculus Rift πωλείται ήδη συνοδεία του χειριστηρίου του Xbox One, αυτό το σενάριο θα ήταν σχεδόν ιδανική "κερκόπορτα" εισόδου της Microsoft στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας. Για την ώρα, βέβαια, όλα αυτά παραμένουν στο επίπεδο του σχολιασμού σε φήμες και τίποτε περισσότερο: μέχρις ότου να έχουμε οποιουδήποτε είδους επιβεβαίωση (που για το "Scorpio" δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με καταστροφή της ήδη προβληματικής εμπορικής πορείας του Xbox One), οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυρίζεται ο,τιδήποτε. Το Web έχει να επιδείξει ουκ ολίγα "όργια φημολογίας" για συγκεκριμένα προϊόντα που δεν είδαν ποτέ τα ράφια των καταστημάτων. Το ανασχεδιασμένο Xbox One, πάντως, το θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό και μάλιστα εμπορικά διαθέσιμο μέσα στο φθινόπωρο ή και νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, η συνέντευξη Τύπου της Microsoft στο πλαίσιο της Ε3 2016 βρίσκεται πια στον... καθόλου μακρινό ορίζοντα. Λίγη υπομονή μέχρι τότε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ