S. Pellegrino: Μάς υποδέχεται στο "Barile resto vino bar"

Ο κομψός all day χώρος στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας συνδυάζει μια πλούσια γευστική εμπειρία με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κρασί και κοκτέιλ.

Barile

Σε μια περιοχή -ιδανικό χειμερινό προορισμό για σύντομες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα, το ζεστό ολοήμερο στέκι στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας είναι σημείο αναφοράς της περιοχής από νωρίς το πρωί για ένα χορταστικό brunch που συνοδεύει τον καφέ ή ένα ζεστό ρόφημα. Στο πέρασμα της μέρας όμως θα πιάσετε θέση στην όμορφη ατμοσφαιρική του σάλα ή -καιρού επιτρέποντος- σε κάποιο από τα τραπεζάκια στην πλατεία για να απολαύσετε γουλιά-γουλιά μερικές από τις τουλάχιστον 50 ετικέτες κρασιών ελληνικού και διεθνή αμπελώνα ή κάποια από τα καλοφτιαγμένα δημιουργικά cocktails από την έμπειρη ομάδα της μπάρας. 

Barile

Στο μενού που επιμελείται ο σεφ Minas Mansour θα βρείτε ποικιλία επιλογών βασισμένη τόσο στην ιταλική όσο και στην μεσογειακή κουζίνα σε ευφάνταστους συνδυασμούς με highlights το πολύ νόστιμο orzo rosso και την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα. Για να γλυκαθείτε θα δοκιμάσετε τη σπιτική πορτοκαλόπιτα με φύλλο που είναι ό,τι πρέπει με ένα ζεστό ρόφημα το πρωί ή το απόγευμα μετά από το σκι ενώ το χειμερινό σκηνικό ταιριάζει απόλυτα και με ένα ζεστό cocktail. 

ΕΟ Λιβαδειάς Άμφισσας 12, Αράχοβα, 2267 031007. FB: Barile Resto Vino Bar , IG: barilearachova

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.