«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό

Ζεστή 50’s αισθητική, ελληνικές γεύσεις και ντόπια τυριά και αλλαντικά στη βιτρίνα σε ένα νέο, ολοήμερης λειτουργίας χώρο που βάζει μια όμορφη πινελιά στην κηφισιώτικη Κασσαβέτη.

«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό

Ζεστή 50’s αισθητική, ελληνικές γεύσεις και ντόπια τυριά και αλλαντικά στη βιτρίνα σε ένα νέο, ολοήμερης λειτουργίας χώρο που βάζει μια όμορφη πινελιά στην κηφισιώτικη Κασσαβέτη.

«La Μaison du Grec»: μπιστρό το ελληνικό - εικόνα 1

Ήδη κρυφοκοιτάξαμε και μπορούμε να σας πούμε ότι το μπιστρό που ετοιμάζει στην Κηφισιά ο δραστήριος στο χώρο της εστίασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό Κωνσταντίνος Ντουμής είναι πανέμορφο. Το έντυσε με πολύ σπιτική ’50s ατμόσφαιρα ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης: πράσινα σαλονάκια, τσιμεντοπλακάκια, κομψές απλίκες, μια τραπεζαρία με σκαλιστά λιονταρίσια πόδια στο πάνω επίπεδο, ένα εντυπωσιακό ανθέμιο στα αριστερά της εισόδου… Όσον αφορά στο γευστικό του προφίλ, το «La Maison du Grec» έχει ως βασικά συστατικά ελληνικά πρωινά (η ιδέα της στραπατσάδας με χειροποίητο ψωμί ζέας μας φάνηκε πολύ καλή), πίτες με χωριάτικο φύλλο, τάρτες, ελληνικά ζυμαρικά αλλά και ντόπια τυριά και αλλαντικά που φιγουράρουν στη βιτρίνα και μπορούν να γίνουν σάντουιτς ή πλατό και όχι μόνο. Ανοίγει πολύ σύντομα τις πόρτες του, οπότε αναμείνατε γευστική ανταπόκριση στο άμεσο μέλλον.

Κασσαβέτη 11, Κηφισιά, 2108019437.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.