Ευχάριστα τα μαντάτα: ο Νίκος Μπούκης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στη βραβευμένη «Σελήνη» στη Σαντορίνη, απέκτησε πρόσφατα και αθηναϊκή μαγειρική έδρα, το άρτι αφιχθέν «Modest», το οποίο δημιούργησαν ο Ανδρέας Γιώτης και η Ρένα Σκεπεντζή στο χώρο τού (επίσης δικού τους) «Ψιψίνα» στη Βούλα. Τον πρώτο λόγο έχει η νέα ελληνική κουζίνα προφανώς, και μια σαλάτα Underground με ρίζες, βολβούς και πούδρα μανιταριών για «χώμα», ένα τηγανόψωμο με καπνιστή ρέγκα και χούμους φακής, ένα μυλοκόπι με ρεβιθάδα θαλασσινών ή ένα χοιρινός λαιμός μπρεζέ με μους ντολμαδάκι είναι απλώς μερικές από τις ιδέες του σεφ που ξεδιπλώνονται στο μενού του νέου εστιατορίου, όπου δύο ενυδρεία τραβάνε τα βλέμματα. Και μόνο το άκουσμα των πιάτων σου κεντρίζει την προσοχή, πόσο μάλλον όταν μαθαίνεις ότι και τιμές είναι πολύ καλές. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.
Δημιουργικό και «Modest»
Νέα ελληνική κουζίνα –με τον πολύ ταλαντούχο Νίκο Μπούκη στο τιμόνι της- στο καινούργιο εστιατόριο της Βούλας.