Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών

Στον απόηχο του απόλυτα επιτυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το «αθηνόραμα» το πρώτο weekend του Δεκεμβρίου στη Helexpo το κοινό και οι ειδικοί έδωσαν τις δικές τους προτιμήσεις, οι πρώτοι αναδεικνύοντας τα προϊόντα που τους άρεσαν και οι δεύτεροι τις συσκευασίες που ξεχώρισαν.

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών

Στον απόηχο του απόλυτα επιτυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το «αθηνόραμα» το πρώτο weekend του Δεκεμβρίου στη Helexpo το κοινό και οι ειδικοί έδωσαν τις δικές τους προτιμήσεις, οι πρώτοι αναδεικνύοντας τα προϊόντα που τους άρεσαν και οι δεύτεροι τις συσκευασίες που ξεχώρισαν.

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών - εικόνα 1

Θ ερμότατη ήταν η συμμε­τοχή του κοινού στην ψηφοφορία για το καλύτερο προϊόν που δοκίμασε στο επιτυχημένο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», που οργάνωσε το «α» στο Helexpo Palace. Μια συμμετοχή που ταιριάζει γάντι με το πνεύμα της εκδήλωσης, που έχει ραμμένη στην ούγια του την προώθηση της ελεύθερης γευσιγνωσίας των προϊόντων μικρών παραγωγών.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι προτιμήσεις του κόσμου δεν είναι τυχαίες. κι εννοώ ότι όταν ένα τόσο μεγάλο δείγμα, σε μεγάλο ποσοστό διαφορετικό, τιμά ξανά 7 παραγωγούς που τα προϊόντα τους ήταν στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων και στο πρώτο φεστιβάλ του Απριλίου στο Γκάζι (πριν από 7 μήνες), τότε το βραβείο κοινού αποκτά μεγάλη αξία. Νικητής λοιπόν –για το κοινό– στο φεστιβάλ των Χριστουγέννων η εταιρεία Ναουμίδης - Όλα Πιπεριά, που ξέφυγε αρκετά από όλους τους υπόλοιπους. Στη λίστα που βρίσκεται δίπλα θα δείτε το πλήρες top 10, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι προτιμήσεις του κόσμου που βρίσκονται λίγο πιο κάτω και διαμορφώνουν την εικοσάδα των προϊόντων που άρεσαν περισσότερο.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν στο www.athinorama.gr τα ονόματα των επισκεπτών που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία –ταυτόχρονα και στην κλήρωση– και κέρδισαν δώρα. Διακρίσεις, πάντως, δεν έδωσε μόνο το κοινό. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ μια επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από τους product designers Ροζαλία Ιωαννίδου, Γιάννη­ Γκίκα και Αλέξανδρο Διδασκάλου εξέτασε προσεκτικά τα προϊ­όντα που εκτέθηκαν σε αυτό κι εξέλεξε τα βραβεία συσκευασίας, των οποίων η απονομή έγινε σχεδόν με το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Τα προϊόντα που ψήφισε το κοινό

 Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: Οι διακρίσεις του κοινού και των ειδικών - εικόνα 2

Η πρώτη δεκάδα

1) Μουστοπιπεριά Ναουμίδη
2) Μήλα Fuji Δομοκού
3) Γραβιέρα Τυροκομείου Ίου
4) Καπνιστά Χέλια Γείτονα
5) Προσούτο Στρεμμένου
6) Τσοπανίσιο τυρί Πάνα
7) Μουχτερόν Sary
8) Αβγοτάραχο Trikalinos
9) Λικέρ μαστίχας Mastiha Shop
10) Σαλάμι αέρος Τσιανάβα

Ξεχώρισαν ακόμη

11) Μπισκότα με βρώμη (Μπισκότο από Σπίτι)
12) Μέλι με πραλίνα φουντουκιού Μελίτιμον σε ισοψηφία με τη νέα μπίρα Citra της Septem
14) Μπίρα Real Ale Corfu Beer
15) Παστουρμάς του Μιράν σε ισοψηφία με το βουβαλίσιο γάλα του Μπέκα
17) Γλυκό κουταλιού ελιά της Πυλιακής Γης
18) Λουκάνικα του Μουτεβελή σε ισοψηφία με τα βότανα Organic Islands
20) Μπίρα Νήσος

Βραβεία συσκευασίας

•Το χρυσό βραβείο στα προϊόντα υγρής μορφής απέσπασε το τσίπουρο Άνω-Κάτω της εταιρείας Ανώσκελη, το ούζο Zarbani κατέκτησε το αργυρό και το λικέρ μαστίχας MasticTears της ΕΒΑ Μυτιλήνης έπαινο.
•Το Χρυσό Βραβείο στα προϊόντα στερεάς ή ημιστερεάς μορφής κέρδισαν οι κρύσταλλοι αλατιού Αφρίνα Trikalinos, το αργυρό τα Εκλεκτά Μπισκότα Μαστίχας της εταιρείας Αγαπημένη Κρήτη κι έπαινο η σοκολάτα υγείας της Έργον. Η επιτροπή έδωσε επίσης ειδική μνεία στα Mini Salami Sticks του Δαγρέ και στο γλυκό κουταλιού «Εγώ είμαι η Ρούπκα Κεράσι» της εταιρείας Γουμένισσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8+1 εστιατόρια στην Κηφισιά που αξίζει να δοκιμάσεις

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στην Κηφισιά συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από κομψά ιταλικά τρατορίες και steak houses, μέχρι ατμοσφαιρικά all-day spots και δημιουργικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.