Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ»

Απλό, καθημερινό φαγητό, σύγχρονο, λιτό ντεκόρ και νορμάλ τιμές. Συνοπτικά μια user-friendly συνταγή σε δύο κατευθύνσεις, στεριάς και θάλασσας.

Μπριζολάκια.gr

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 1

Λιτό λευκό και γκρι τριγύρω και τραπέζι εικονογραφημένο: τα τραπεζομάντιλα σε στιλ «πειραγμένου» χαρτιού κρεοπωλείου δημιουργούν τους κατάλληλους συνειρμούς για τα τρυφερά χοιρινά μπριζολάκια (€ 7) –ένεκα του ονόματος– και το συκώτι, μια ιδέα ροζ στο εσωτερικό, μαλακό και νόστιμο (€ 6,50). Έπεται μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€ 24 το κιλό), φουλ του κρέατος με βαλέδες rare ψησίματος, για όσους θέλουν νουάρ μόνο στο σινεμά. Μόνο το μπιφτέκι (€ 6,50), χωρίς να το λες κακό, το βρήκα λίγο μουντό γευστικά, χωρίς ιδιαίτερη ζωντάνια. Πάντως, τα ορεκτικά που προηγήθηκαν –μελιτζανοσαλάτα με ωραία υφή και λίγη πιπεριά να σπινθηρίζει κόκκινα (€ 4), σκορδάτο γαλοτύρι (€ 3,50), τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι– ήταν όλα περιποιημένα. Το ίδιο και το φινάλε, με την παραδοσιακή… στοργή μιας old fashioned κρέμας του Ασημακόπουλου πασπαλισμένης με κανέλα (€ 3,50) και το κλασικό παγωτό καϊμάκι από τη Χαρά (€ 4) με γλυκό βύσσινο. αθηναϊκή ζαχαροπλαστική ιστορία αγκαζέ με τεντούρα κερασμένη. Το ότι ο κατάλογος αποδίδει τα εύσημα στους παραγωγούς δεν μπορείς παρά να το εκτιμήσεις. Μαθαίνεις και από πού κρατάει η σκούφια του λαδιού και των τυριών, του κρασιού και του τσίπουρου. Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη, 2108813121. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 15-18.

Ούτε Λέπι

Κρέας-ψάρι σημειώσατε «Χ» - εικόνα 2

Στη διπλανή παρέα αριβάρει αστακομακαρονάδα-γίγας. ειδική παραγγελία. Εμείς, σε αναγνωριστική προσέγγιση, ξεκινάμε με βραστά βλίτα (€ 5), στικ τηγανητού κολοκυθιού (€ 4,50) και ψητό χταπόδι (€ 10). Τα μεν κολοκύθια κρατάνε λίγο λάδι παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε και το χταπόδι τους είναι λίγο σκληρούτσικο. Στις κουτσομούρες, τώρα (€ 48 το κιλό), το τηγάνι τα πάει περίφημα. Και η τσιπούρα ψήνεται ικανοποιητικά (€ 35, ιχθυοτροφείου, αν και μπορεί να πετύχετε στη βιτρίνα που βρίσκεται έξω, σε πλήρη θέα, κι «ελευθέρας βοσκής», μαζί με την ψαριά της ημέρας). Το λάδι και οι ελιές, από τη Μάνη, είναι οικογενειακή υπόθεση, το ίδιο και η ρόκα και τα αμπελόφυλλα που έρχονται από το κτήμα τους στο Πόρτο Ράφτη. Όσο για το ντεκόρ, βαμμένα μπεζ τραπεζοκαθίσματα, sine qua non της μοντέρνας ταβέρνας, συνδυάζονται εδώ με λευκή πέτρα, κομψά πλεκτά φωτιστικά, γιρλάντες από ξύλινα σημαιάκια, φανάρια και διακοσμητικά κλαδιά. Χαριτωμένα τα ψάρια-κουκλάκια στα αριστερά της πόρτας της κουζίνας. Ψαρική παραστατική… Αγ. Βαρβάρας 146, Άγιος Δημήτριος, 2109823526. Σάβ.-Κυρ. και μεσημέρι. Κλειστά Δευτ. € 20-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπριζολάκια.gr

Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.