Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan - εικόνα 1

Έχει όνομα εξωτικού νησιού της Μικρο­­νησίας στον Ειρηνικό. Από εκείνα με τις σμαραγδένιες παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Η κουζίνα του, ωστόσο, είναι ασιατική. Κινέζικη κατά βάση, με πιάτα από Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ινδονησία, όπως και γιαπωνέζικο σούσι. Μα, πάνω από όλα, το «Saipan» δεν είναι ένα τυχαίο εστιατόριο. Όταν πήγαινα περίπου πριν από 15 χρόνια, ήταν το καλύτερο κινέζικο της Αθήνας, βραβευμένο και πολυσυζητημένο. Με τα χρόνια μπορεί να μη βρίσκεται πια στο κέντρο της δημοσιότητας, αλλά έχει εξελιχτεί σ’ ένα κλασικό εστιατόριο, από τα πιο τίμια του είδους στην Αθήνα. Ο χώρος προσεγμένος, παραπέμπει στην ασιατική κουλτούρα, χωρίς να είναι φθαρμένος. Μπορντό χρώμα, πίνακες με ασιατικές φιγούρες, κινέζικα βάζα σε όλα τα μεγέθη κι ενυδρείο για καλή τύχη.

Τα περισσότερα πιάτα είναι καλοφτιαγμένα και –κυρίως– χειροποίητα, κάτι που δεν συμβαίνει σε αρκετά κινέζικα της πόλης μας. Το Saigon spring roll είναι τυλιγμένο σε φύλλο ρυζιού και αγκαλιάζει μια γέμιση με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι (πολύ λεπτά noodles ρυζιού). Το κλασικό spring roll ξεχωρίζει από τα τυποποιημένα που έχουμε συνηθίσει. Από τα κυρίως δοκιμάστε οπωσδήποτε την crispy duck. Είναι καλής ποιότητας, καθόλου λιπαρή κι εξαιρετικά νόστιμη. Τυλίξτε τη στα πιτάκια μαζί με τα λεπτοκομμένα λαχανικά κι έχετε ένα πρώτης τάξης «σουβλάκι». Νόστιμες και οι Pataya shrimps. Σωστά ψημένες, αλλά με υπερβολική σάλτσα από ανανά, λίτσι και lemongrass. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με το teriyaki beef το οποίο, αν και σωστά ψημένο, βάραινε με πάρα πολλή σος. Το γλυκόξινο χοιρινό ήταν εύγευστα «λουκουμαδάκια» κρέατος (υπήρχε μια υπερβολή στο κουρκούτι) μέσα σε καλοφτιαγμένη γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.

(+) Η σταθερότητά του, η προσοχή στην ποιότητα και το πολύ ευγενικό κι επαγγελματικό σέρβις. (-) Η υπερβολή στη σάλτσα σε κάποια από τα πιάτα τα κάνει πληθωρικά πέραν του επιθυμητού και συνεπώς μη ισορροπημένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.