O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Πιάνουν τα χέρια τους στον «Λεμονόκηπο». Ο Γιάννης (ο οποίος έχει και το «Εν Αιθρία» στην ίδια γειτονιά) έστησε το εστιατόριο με τη βοήθεια της Αγγλίδας γυναίκας του Σόφι. Μεταμόρφωσαν ένα παραμελημένο… σιντριβάνι σε απίθανο τζάκι, που φιγουράρει στα δεξιά της εισόδου με «χρυσή» καμινάδα, ζωγράφισαν στο χέρι τις κολόνες, τις καρέκλες, τα τραπέζια, τις μπορντούρες στους καθρέφτες, ακόμη και τα τζάμια αυτού του όμορφου, παλιού αρχοντικού, με τα υπέροχα παλιά πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί. Νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ αυτό τον πληθωρικό τρισδιάστατο «καμβά» που τον χρωματίζει χαρούμενα κι η μουσική, βολτάροντας σε διάφορα είδη και δεκαετίες. «Ανθρώπινη» αίσθηση συνολική, αντίδοτο στις απρόσωπες συνταγές και τα κλωνοποιημένα ντεκόρ.

H κουζίνα ανακατεύει με τη σειρά της τα χρώματά της σε διεθνή παλέτα και τα σερβίρει στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. νομίζω όμως ότι δεν έχει βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Αρκετά καλοφτιαγμένη η μους καπνιστής μελιτζάνας που σερβίρεται με ψητά ντοματάκια και παξιμάδι (€ 4,50), ενώ εξίσου απλό και συμπαθητικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο τύπου σπετζοφάι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με πιπεριές και ψητές πίτες για τις απαραίτητες βούτες (€ 5,50). Οι μπουκιές τυριού από Philadelphia, ρικότα και φέτα, σε εκδοχές με μαϊντανό, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο (€ 6) είναι κάπως μπερδεμένη συνταγή για τα γούστα μου, ενώ και στα ντολμαδάκια γιαλαντζί (€ 5) θα ήθελα να κρατάει λίγο παραπάνω το ρύζι στο δόντι. Το χοιρινό (€ 12) πάντως, με μανιτάρια, λαχανικά, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, που έρχεται στο τραπέζι στο τηγάνι του, είναι ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο. Αφήστε χώρο και για το cheesecake με μπανάνα και σάλτσα butterscotch (€ 5) ή για λεμονόπιτα (€ 5), η οποία, προφανώς, σε έναν «Λεμονόκηπο» δεν θα μπορούσε να λείπει.

(+) Το ιδιαίτερο περιβάλλον με την πολύχρωμη διάθεση. Η έντιμη κοστολόγηση. (-) Όταν διαβάζεις «μοσχαρίσιο κότσι σιγοψημένο στο φούρνο», το περιμένεις πιο μελωμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.