Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking - εικόνα 1

Shogun

Κοτόπουλο με κρέμα κάρι και άρωμα καρύδας, ψητό χοιρινό με σάλτσα BBQ και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από την πολυνησιακή κουζίνα «συγκατοικούν» με το sushi αλλά και τις ιδιαίτερες επιλογές σε κοκτέιλ στο στιλάτο εστιατόριο του «Theoxenia Palace» στην Κηφισιά. Όσο για τη διακόσμηση που τα… περιβάλλει, προτιμάται η μοντερνιτέ του δυτικού κόσμου.

Aioli

Σαλιγκάρια Bourguignon, ταλιάτα, κανόλι παρμεζάνας, παπαρδέλες με ραγού άγριων μανιταριών, κοτόπουλο με σάλτσα σταφυλιού και λιαστής ντομάτας… Όλα μυρίζουν Μεσόγειο στο κουκλίστικο, cosy «Aioli» της Γλυφάδας, ένα χώρο που κρατάει σταθερή πορεία εδώ και χρόνια και όπου, λόγω γευστικής αντίληψης

και περιποίησης, αξίζει να πας και να ξαναπάς.

Δεκαεπτά

Από το ελληνικό μεσημεριανό μενού ψηφίζουμε κόκορα σουβλάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά ή μοσχαρίσιο φιλέτο με σος από άγρια μανιτάρια Γρεβενών. Από το πιο διεθνές βραδινό, rib eye με αρωματικό αλάτι ή νουαζέτα αγριογούρουνου με σμέουρα και δεντρολίβανο. Όλα δείχνουν ότι το πλέον κλασικό εστιατόριο του κέντρου προσέχει φέτος ακόμη πιο πολύ τις γεύσεις του.

Something’s cooking - εικόνα 2

Sesto Senso

Στο μεσογειακής αντίληψης εστιατόριο του Χαλανδρίου ο σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει διάφορα νέα πιάτα για τη σεζόν που ξεκινά: σπιτικές πίτες ημέρας, φιλέτο κοτόπουλο που γεμίζεται με προσούτο, ανθότυρο, σπανάκι και λιαστή ντομάτα ή ψαρονέφρι σε Chardonnay με πατατούλες εκραζέ. Αν είστε chocaholic (πολύ πιθανό)φήστε χώρο για το υγρό κέικ σοκολάτας.

Il Doppio

Η περιποιημένη ιταλική ταβέρνα των Εξαρχείων (θα τη βρεις δίπλα στο «Διπλό») πρόσθεσε στο εκτενές κατά τ’ άλλα μενού της vitello tonnato (μοσχαρίσιες φέτες με σάλτσα τόνου), ριζότο με σπαράγγια και καραβίδα μαγειρεμένο σε κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί και μοσχαρίσια φιλετάκια σοτέ με ντομάτα, κρεμμυδάκια και σκόρδο, ελιές, κάππαρη και ρίγανη – με το βλέμμα στη Μεσόγειο δηλαδή.

Κύλησε ο Τέντζερης

Ωραία μαγειρεύουν στα Βριλήσσια. Πέρα από τα μόνιμα του καταλόγου, θα βρείτε κάθε μέρα και τρία μαγειρευτά, εγώ όμως θα επιστήσω την προσοχή σας στην κατηγορία «γεύσεις Ελλάδας»: ζυγούρι-γαμοπίλαφο (Κρήτη), αρνάκι κλέφτικο (Τρίκαλα), χοιρινό μπούτι στη γάστρα (Ξάνθη), χοιρινό με πλιγούρι και κόλιαντρο (Κύπρος), κοτόπουλο μπουρδουνιώτικο (Λακωνία) και άλλα τοπικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.