Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου “The Twenty One Hotel”, ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Κάπου ανάμεσα σε πρόσκληση σε εξοχικό στη νότια Γαλλία, greenhouse βγαλμένο από Βρετανικά μυθιστορήματα και Κηφισιώτικη βεγγέρα θύμιζε το αργό μεσημέρι μας στο "Isabella’s”. Δεν ήταν μόνο η αίσθηση ότι έχουμε κάνει σκασιαρχείο απ’ το γραφείο, όχι τόσο συνηθισμένη όσο νομίζεις όταν επισκέπτεσαι έναν χώρο για δουλειά απαντώντας ταυτόχρονα σε μέιλ και τηλέφωνα, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων που συνδυάζονται αρμονικά και σε κάνουν να νιώθεις ανέλπιστα χαλαρά για μεσημέρι καθημερινής, τουλάχιστον για όσες κινούμαστε κυρίως στο κέντρο. 

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Η ηρεμία της τοποθεσίας στον κήπο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel” δύο βήματα από το κέντρο της Κηφισιάς, ο σχεδιασμός και η διακόσμηση (interior design Στάμος Χονδροδήμος/ IDLaboratorium, διακόσμηση με την υπογραφή του Interni) που φτιάχνει ατμόσφαιρα, τα έργα τέχνης και τα προσωπικά αντικείμενα, η οικεία δημιουργικότητα των πιάτων του chef Νίκου Δήμητρα, η ζεστασιά της Μαριάννας Ψάλτη που μας υποδέχεται στο ημι-υπαίθριο σαλόνι με τις μπαμπού πολυθρόνες με τα πολύχρωμα εξωτικά μοτίβα, σταματώντας να μας δείξει το παλιό πιάνο της γιαγιάς της όπου έμαθε να παίζει η κόρη της. 

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Μαζί με το σύζυγό της Γρηγόρη και τον Αλέξανδρο και το Φίλιππο Βαρβέρη (Interni, Moda Bagno), οι τέσσερις παιδικοί φίλοι, που βρίσκονται πίσω από το κλασικό Κηφισιώτικο στέκι "The Twenty One Restaurant & Bar” ανέλαβαν πλέον και το ιστορικό design ξενοδοχείο που μας υποδέχεται ανανεωμένο και με πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής μαζί με το νέο αποκλειστικά μεσημεριανό εστιατόριο "Isabella’s”.

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Δοκιμάζοντας τα ανάλαφρα εποχικά πιάτα (ο σεφ και φαν της υγιεινής διατροφής σε προσωπικό επίπεδο προσέχει πολύ τα υλικά, τους συνδυασμούς και την εποχικότητα), από τα οποία κέρδισε τις εντυπώσεις το ριζότο με φρέσκια αγκινάρα, αλλά και η σαλάτα με λαχανίδα, τυρί manchego, τοματίνια, αβοκάντο και λάδι λευκής τρούφας και η "σπασμένη” Χορτόπιτα με φρέσκα λαχανικά εποχής και τραγανό χειροποίητο φύλλο.  

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Αρωματικότατο και τεχνικά άρτιο μες στην απλότητά του το ταλιολίνι αλ λιμόνε με φρέσκα μυρωδικά, ενώ επιλογές όπως το φιλέτο καπνιστού σολομού royal, με άνηθο, κρεμμύδι, αυγό, σπαράγγια και πολύσπορο ψωμί, το τραγανό φρέσκο καλαμάρι, με πικάντικη σως ταρτάρ με πιπεριά aji Amarillo αλλά και τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια με κάπαρη και λεμόνι καλύπτουν διαφορετικά γούστα. Αrtisan gelato και sorbet και επιδόρπια όπως το mille-feuille με κρέμα βανίλιας και αλμυρή καραμέλα κλείνουν όμορφα το γεύμα, παρέα με ενδιαφέρουσες προτάσεις κρασιών και ωραία κοκτέιλ, όπως το πετυχημένο Espresso Martini. 

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Αν ξεμείνετε τις διακοπές του Πάσχα στην Αθήνα η αυλή του "Isabella’s” δίπλα στην πισίνα με φόντο το πράσινο, με τα καλοστρωμένα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα και τις αναπαυτικές ψάθινες καρέκλες έχει κάτι από νοσταλγικές διακοπές σαν αυτές που διηγούνται οι γιαγιάδες από την εποχή που η Κηφισιά ήταν εξοχή μαζί όμως με ένα updated κοσμοπολίτικο Μεσογειακό χρώμα που σε συνδέει με το σήμερα. Αν μάλιστα έχετε τη δυνατότητα, μια ωραία ιδέα θα ήταν να μείνετε και ένα βράδυ στο ξενοδοχείο με τα 21 δωμάτια να έχουν αναδειχθεί με χαρούμενες design πινελιές και το πρωινό να σε προδιαθέτει για ξεχωριστή εμπειρία.  

Isabella’s, Εστιατόριο στο ξενοδοχείο Twenty One, Κηφισιά

Όπως και το εστιατόριο έχει ανοίξει στη φύση, έτσι όπως περιβάλλεται από ανοιγόμενες τζαμαρίες, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε εξωτερικό περιβάλλον, έτσι και τα δωμάτια επικοινωνούν όσο γίνεται περισσότερο με το έξω. Στο εσωτερικό των δωματίων το τρισδιάστατο πλακάκι Punto, δημιουργία των Ronan και Erwan Bouroullec για τον οίκο Mutina, εξακολουθεί να δίνει τον χρωματικό τόνο, πρωταγωνιστώντας στους τοίχους. Λεπτομέρειες από σκούρο ξύλο και μπρούτζο παραπέμπουν στο πολυτελές παρελθόν των αρχοντικών της Κηφισιάς που αναβιώνει με διακριτικό, μοντέρνο πνεύμα, ενώ οι επιλεγμένες αντίκες και τα vintage αντικείμενα, εκφράζουν την αισθητική του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη, την οποία πρεσβεύουν τόσο στο Interni όσο και στη Moda Bagno. Το αποτέλεσμα; Ένας ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.  

 
The Twenty One, Μυκόνου 5 και Κολοκοτρώνη, 2106233521,  
www.thetwentyonehotel.com  

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"