"Αμπιμπάγιο": Στη γαστροταβέρνα του Θησείου όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τράτες φέρνουν και η κουζίνα σολάρει!

Οι μικροί ψαράδες με τους οποίους συνεργάζεται η φρέσκια γαστροταβέρνα στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών αναλαμβάνουν την εκλεκτή πρώτη ύλη και ο ταλαντούχος σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός τα υπόλοιπα.

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Αγαπημένο στέκι για δημιουργικές γεύσεις που ανανεώνουν με φαντασία και comfort διάθεση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το "Αμπιμπάγιο" δεν μας φέρνει στο Θησείο μόνο χάρη στην προνομιακή του τοποθεσία στον ζωηρό πεζόδρομο της Ηρακλειδών και την αύρα του καλλιτεχνικού καφενείου της παλιάς Αθήνας. 

Με ευφάνταστο μενού που ανανεώνεται συχνά με τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας κάτω από την Ακρόπολη έχουν τραβήξει την προσοχή των foodies που το τιμούν σταθερά στις βόλτες τους στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας. Και τα νηστίσιμά τους δεν πάνε πίσω! 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα που οι εκκλησίες της Πλάκας, του Θησείου και του Ιστορικού Κέντρου φιλοξενούν τις πιο γραφικές ακολουθίες και ο ανθισμένος λόφος της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου μας τραβούν σαν μαγνήτης, το  "Αμπιμπάγιο" είναι η ιδανική στάση για να νοστιμέψουμε τις βόλτες μας. 

Αμπιμπάγιο Νηστίσιμα φαγητά

Κυνηγώντας σταθερά την καλή πρώτη ύλη, η κουζίνα συνεργάζεται με μικρούς ψαράδες που αυτές τις μέρες την τροφοδοτουν με φρέσκα θαλασσινά. Ειδικά αν πετύχουμε Αστακό Αλεποχωρίου στα κάρβουνα δεν τον χάνουμε με τίποτε! Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα πάντως θα βρίσκουμε εδώ καθημερινά νηστίσιμα πιάτα όπως Κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, Ταραμά, Γιουβέτσι θράψαλο και Καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.  

Συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, απόσταγμα ή μπίρα από την προσεγμένη λίστα, όλοι οι δρόμοι τη Μεγάλη Εβδομάδα οδηγούν στο "Αμπιμπάγιο"!

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794
FB: Αμπιμπάγιο - Abibayio, IG: @abibayio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.