Στο Παγκρατιώτικο "Βενιαμίν" για day ‘n’ night διασκέδαση

Βενιαμίν

Τίποτε δεν μπορεί να φθείρει το για πάντα νέο "Βενιαμίν", το ανεπιτήδευτο καφέ μπαρ στην λαοφιλή γειτονιά του Παγκρατίου που κατέφτασε πριν περίπου ένα χρόνο με απροσποίητο coolness και αφοπλιστική ξεγνοιασιά. Η φρεσκάδα του παραμένει ατόφια ειδικά μετά το μελετημένο update που έκανε στον χώρο και στο μενού του, προκειμένου να συνεχίσει ως ένας οικεία ανέμελος χώρος όπου διασκεδάζεις με τους δικούς σου ρυθμούς day ‘n’ night. 

Όλη η δράση εναλλάσσεται μεταξύ των χαρακτηριστικών κίτρινων καρεκλών στον εξωτερικό χώρο και στη ζεστή ξύλινη σάλα γεμάτη φωτογραφίες από πρόσωπα της pop culture που αγαπούν οι δύο ιδιοκτήτες. Το cool στέκι με την νεανική καρδιά αγκαλιάζει ισότιμα το φαγητό και το ποτό στην old school πλατεία Μεσολογγίου, η οποία διατηρώντας μια αρμονία ανάμεσα σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες δεν έχει παραδοθεί (ακόμη) στην υπεράριθμη κατάληψη από πανομοιότυπα μαγαζιά εστίασης. 

Βενιαμίν

Είτε σκέφτεσαι για μια ένα χορταστικό σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί από το δικό τους προζύμι πριν την βραδινή έξοδο, είτε αναζητάς ένα καλό κοκτέιλ με το απαραίτητο "από δίπλα του", το "Βενιαμίν" προσφέρεται για μια έξοδο ανεπιτήδευτη, γεμάτη μοίρασμα (στα πιάτα όχι μόνο στα social media). Το κοντέρ του μενού με το δεκατιανό -καθώς στο "Βενιαμίν" δεν προτιμούν την λέξη brunch- γράφονται χιλιόμετρα από διαφορετικές νόστιμες εκδοχές με αυγά, όπως τα κλασικά μάτια και τα σπαστά με ντοματίνια κονφί και γραβιέρα Νάξου. Ακολουθώντας αντίστοιχη ελληνική γευστική αβρότητα, τα σάντουιτς είναι όλα ένα και ένα τρυπώνοντας προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας ανάμεσα σε δυο ψωμάκια. Προζυμένιο ψωμί με σύγκλινο Καλαμάτας, ξινομυζήθρα και μαρμελάδα κολοκύθας ή ψωμί ολικής με παλαμίδα κονφί μαγιονέζα ταρτάρ, πίκλα αγγούρι και λεμόνι κονφί πρωταγωνιστούν μέχρι τις 17:00 όπου και μετά αναλαμβάνει το βραδινό μενού που αναμένεται ολόφρεστο τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Βενιαμίν

Διαφυλάσσοντας τον παιδικό τους αυθορμητισμό, στο "Βενιαμίν" πειράζουν τους καταλόγους συχνά, όποτε κάθε φορά συναντάς και κάτι αλλιώτικο. Σταθερές αξίες θα παραμείνουν το εκλεκτό ταρτάρ με μαγιονέζα horseradish και αντζούγιας όπως και το αρωματικό σκουμπρί σε λεμονοθύμαρο, σουμάκ, λουίζα μαζί με ταραμά. Τολμηρές αλλά άκρως πετυχημένες οι εκδοχές του βραδινού παντρεύουν τους μεζέδες με φόντο μια από της πιο γνήσια φιλόξενες μπάρες της πόλης. 

Βενιαμίν

Στο μεταίχμιο του γαστροκαφενέ και της ωραίας fun μπάρας, το στέκι της πλατείας Μεσολογγίου έχει αδυναμία στα κλασικά κοκτέιλ παρότι έχει και τα house κοκτέιλ που εναλλάσσονται. Σε αυτά, προσθέστε μια ρετρό γρανιτομηχανή που δεν προλαβαίνει να δίνει δροσερό υλικό για frozen margaritas και daiquiri μάνγκο. Με στόχο την καρδιά των wine lovers αλλά όχι μόνο, η λίστα των κρασιών του εμπλουτίστηκε με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, με δύο πορτοκαλί κρασιά και δύο εξαιρετικά αφρώδη που αξίζουν την προσοχή μας. 

Βενιαμίν, Πλατεία Μεσολογγίου 5, 210 7298038, Instagram: veniamin.ath
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2024

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.