Το "Tartufo Cucina Italiana" φέρνει την Ιταλία στου Ψυρρή

Μια φρέσκια ιταλική γωνιά στην πιο "εναλλακτική" αθηναϊκή γειτονιά, σε απόσταση αναπνοής από τη δυνατή θεατρική πιάτσα του Ψυρρή, παραδίδει λιμπιστικά μαθήματα γεύσης υπό την έμπειρη μαγειρική ματιά του σεφ Pino Saccheri.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Λιχούδικη, αγαπησιάρικη και βαθιά νόστιμη, η κουζίνα της Μπότας είναι δημοφιλής σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Τιμητική θέση έχει και στις ελληνικές καρδιές – και ουρανίσκους-, κάτι που είναι εμφανές και από τα σημεία στον αθηναϊκό χάρτη που κρατούν την ιταλική σημαία ψηλά. Μια από τις νόστιμες πρόσφατες, αντίστοιχου προφίλ, αφίξεις στου Ψυρρή είναι το "Tartufo Cucina Italiana”, που, μεταξύ άλλων, είναι και ωραία στάση για πριν ή μετά τις θεατρικές μας εξόδους. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο Αρ Ντεκό οίκημα και απλώνεται σε έναν χώρο περίπου 500 τ.μ, σε δύο επίπεδα ενώ παράλληλα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των ενοίκων του ξενοδοχείου που στεγάζεται στο ίδιο οίκημα. Η περιοχή είναι επίσης μια από τις πιο μεγάλες θεατρικές πιάτσες οπότε το νέο αυτό πόστο ενδείκνυται για στάση πριν ανέβει η αυλαία αλλά και αφού τα φώτα στις θεατρικές σκηνές σβήσουν.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Το πηδάλιο της κουζίνας κρατά μαζί με τα αδέλφια Τάσο και Δήμο του ομίλου School pizza bar, που μετρούν αρκετά χρόνια παρουσίας στην εστίαση με ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σεφ Pino Saccheri, που βάζει στις γεύσεις την εμπειρία και το αλέγκρο στυλ που τον χαρακτηρίζει. Το πρωί η μέρα ξεκινά με ποικιλία επιλογών που περιλαμβάνει, από αφράτα κρουασάν, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και αβγά ποσέ μέχρι φοκάτσιες με ιταλικά τυριά και αλλαντικά ενώ από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν λαχταριστά cicchetti (μικρά μεζεδάκια από τη βόρεια και κεντρική Ιταλία, τα οποία σερβίρονται σε ψωμάκι), ορεκτικά και κυρίως που σερβίρονται με μεγάλη ποικιλία κρασιών ιταλικού αλλά και ελληνικού αμπελώνα αλλά και κοκτέιλ από μια προσεγμένη λίστα που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.

Tartufo

Tartufo Cucina Ιtaliana

Πιάτα όπως το umami μοσχαρίσιο μεδούλι με σεβίτσε γαρίδα, μαϊντανό, τσίλι και λεμόνι, το vittelo tonnato και οι κρατσανιστές κροκέτες παρμεζάνας με μαρμελάδα ντομάτας δίνουν τον τόνο στα ορεκτικά ενώ στα κυρίως συνεχίζοντας στα φρέσκα ζυμαρικά, τα ραβιόλι με ραγού και κρέμα παρμεζάνας, η γενοβέζικη pesto, η spaghetti alla chitarra με μοσχάρι black angus και κρέμα μανιταριών είναι στα highlights του μενού. Από κρεατικά θα δοκιμάσετε το spiedini di agnello, αρνίσιο μπούτι δηλαδή με λαδι τρούφας, παρμεζάνα και νιόκι από σιμιγδάλι -κάτι σαν το ιταλικό κοντοσούβλι- η χοιρινή μπριζόλα (cotoletta) και το κοτόπουλο "toscano”, με κρέμα γάλακτος, σάλτσα ντομάτας, σπανάκι και νιόκι ανθότυρου ενώ από το φίνο ιταλιάνικο μιξάζ φυσικά δεν λείπει η πίτσα που φτιάχνουν με ναπολιτάνικο στυλ και ζυμάρι 48ωρης ωρίμασης. Η "prosciutto” με μοτσαρέλα, burrata και ρόκα και η "pancetta e peperoni" με μοτσαρέλα, πανσέτα, μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές είναι μια πολύ καλή αρχή για τους λάτρεις του είδους και το σύνολο του μενού λόγος επιστροφής. 

Περισσότερες πληροφορίες

Tartufo Cucina Italiana

Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.