"The Zillers Pastry Bar": Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

The Zillers Pastry Bar © Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτό το καινοτόμο ζαχαροπλαστείο ψήνεται εδώ και καιρό, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες άνοιξε για το κοινό, γεμίζοντας τα ράφια του και τη βιτρίνα του με χρυσαφένιες μοσχοβολιστές viennoiseries, λαχταριστά cookies, τρυφερά brioches, τάρτες, sablés και ερεθιστικά financiers. Ο Γιώργος Πλατινός, βραβευμένος πέρυσι ως chef pâtissier της χρονιάς, με την πολύ δυνατή ομάδα του και τον ιδιοκτήτη του βραβευμένου "Τhe Zillers" Γιάννη Βλαχογιάννη δημιούργησαν αυτό το αλλιώτικο ζαχαροπλαστείο που θα ταράξει τα νερά της αθηναϊκής γαστρονομίας, δίπλα στη Μητρόπολη, στη βόρεια είσοδο της Πλάκας Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ θα αναβιώσει η παλιά καλή συνήθεια να κάνουν οι Αθηναίοι την έξοδό τους για να απολαύσουν ένα γλυκό, η οποία με τα χρόνια σχεδόν εξαφανίστηκε. Αυτό θα γίνει όμως με τρόπο πολυσύνθετο και αναπάντεχο, καθώς το "The Zillers Pastry Bar" θα λειτουργεί, εκτός από take away, ως εστιατόριο επιδορπίων! Ένα "ζαχαρο-εστιατόριο", δηλαδή, όπου το μεσημέρι θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε crème brûlée, clafoutis, φρουτοσαλάτα και ρυζόγαλο, μεταξύ άλλων, και το βραδάκι θα μπορείς να διαλέξεις à la carte από baba και μέχρι gâteau pistache Αιγίνης. Εκτός και αν είσαι πωρωμένος με τη χαρά και την αλεγρία της γλύκας και θες να ανέβεις στον ουρανό της ευτυχίας, δοκιμάζοντας ένα menu dégustation τεσσάρων επιδορπίων. Εκεί θα συναρμόζονται τρεις αλμυρές σπεσιαλιτέ από τον σεφ του αδελφού "The Zillers" (Χρυσός Σκούφος, αστέρι Michelin) Παύλο Κυριάκη. Ανάμεσά τους θα είναι σίγουρα μια σύνθεση γύρω από την αγκινάρα Ιερουσαλήμ μαγειρεμένη σαν "ριζότο", με μια καυτή κρέμα μαζί με τσιπς και παγωτό τρούφα, όπως και ένα πλατό τυριών σερβιρισμένο με ειδικά ψωμιά του Πλατινού.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάθομαι στο θερμό πορτοκαλί κομμάτι του μαγαζιού με τα ξύλινα τραπέζια και δοκιμάζω μια βελούδινη ντελικάτη crème brûlée σοκολάτας Caraibe σερβιρισμένη με παγωτό κακάο. Τα συνδυάζω με τον εξαιρετικό, αρχοντικό εσπρέσο La Bastilla Pineapple Candy, με γεμάτο σώμα και ωραιότατη οξύτητα (ένα μικρό grand cru της Νικαράγουα από την Fair). Το Vacherin mangue pecan από το menu dégustation είναι ένα σοφιστικέ διαμαντάκι με πολυσύνθετες υφές που συνδυάζει βανιλένια λεπτότητα και εξωτική οξύτητα μάνγκο. Μαλακώνει από μια γοητευτική φρουτοσαλάτα και συνδυάζεται αρμονικά με Cuvée Speciale του Καρανίκα. Αμ εκείνο το cremeux με σοκολάτα-πορτοκάλι και σάλτσα από λιωμένο παγωτό σαφράν; Έχει γεύση πολυεπίπεδη και τραγανό μπισκότο από φλούδα κακάο, που γεμίζει το στόμα με γκουρμέ αναπνοές.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το βραδινό menu dégustation θ’ αρχίσει να σερβίρεται σε μερικές ημέρες. Από το πρωί όμως θα βρίσκεις κορυφαίες λιχουδιές σε στιλ κρουασάν και διαφορετικά επιδόρπια ανάλογα με τις ώρες της ημέρας. Όλα είναι περιορισμένης παραγωγής μέσα στο εργαστήριο, οπότε μην παραξενευτείτε αν κάτι τελειώσει, απλώς κάντε κράτηση για την επόμενη μέρα. Σύντομα ελπίζω να μπει στο ρεπερτόριο κι εκείνη η εκπληκτική φινετσάτη τυρόπιτα με την εξαιρετική σφολιάτα που δοκίμασα ante primas.

The Zillers Pastry Bar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Παλαιολόγου Βενιζέλου 9, κέντρο, 2103241651

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!