Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Η πρόσοψη του Balthazar © Balthazar

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς στο "Balthazar" αλλά μάλλον αυτούς τους γνωρίζεις. Το bar restaurant στο νεοκλασικό κτίριο του 1897 έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα all time classic στέκι της πόλης και τα περί της εστίασης δρώμενα σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν εξελίσσεται. 

Και εγένετο "Penthouse"

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο "Balthazar" ονομάζεται "Penthouse" και έκανε πρεμιέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του δημοφιλούς σημείου στην οδό Τσόχα, σαν αυτόνομο μαγαζί και με δική του ξεχωριστή αισθητική, σερβίροντας το μενού που είναι διαθέσιμο στο βασικό section του bar restaurant και φέρει, ασφαλώς, την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει dining, lounge και μπαρ areas και προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.30.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή ωστόσο δείχνει αεικίνητη αυτό το διάστημα. Μετά το opening του νέου, κομψού και νόστιμου "Izakaya" στη Λουκιανού, έχει στα σκαριά ένα ακόμη project, που θα δώσει ξανά πνοή στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Kitty Cat" και το "Dybbuk". Στον αριθμό 7 της Σταδίου αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τις έως τώρα πληροφορίες- προς τα τέλη Μαρτίου/ αρχές Απριλίου ένα concept με ασιατικό προσανατολισμό στο γευστικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο της αισθητικής, σε συνεργασία με μία ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα επιχειρηματιών.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.