"Γη": Merry plant-based Christmas!

Aκόμη και αν οι πληθωρικές γαστρονομικές παραδόσεις των γιορτών δεν είναι ταυτισμένες με την ισορροπημένη διατροφή, τα Χριστούγεννα μπορεί να μυρίζουν σοκολάτα και παράλληλα να είναι άκρως υγιεινά.

Γη © Λεωνίδας Τούμπανος

Αντιπροσωπεύοντας με αξιώσεις την plant-based κουζίνα, η "Γη" στη Γλυφάδα την "απογειώνει" με τέτοια μαεστρία, που μπορεί να μετατρέψει σε fans ακόμη και σκληροπυρηνικούς λάτρεις του κρέατος. Ειδικά για τα Χριστούγεννα, ο ορισμός του θρεπτικού γλυκού ξαναγράφεται δημιουργικά με τη βασιλόπιτα από bio δίκοκκο αλεύρι, apple sauce, αποξηραμένα φρούτα μουλιασμένα σε κρασί Μαρσάλα και καρύδια, με raw frosting από ξηρούς καρπούς και εσπεριδοειδή ή απαλή σοκολατένια μους. Μια λιχουδιά αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμού είναι και οι σπουδαίοι βασιλικοί χουρμάδες γεμιστοί με διαφορετικά βούτυρα ξηρών καρπών και βουτηγμένοι σε χειροποίητη σοκολάτα –αδύνατο να σταματήσεις μόνο σε έναν!–, ενώ τα μελομακάρονα πηγαινοέρχονται βουτηγμένα στην αγαύη και πασπαλισμένα με καρύδια και καβουρδισμένο σουσάμι.

Περισσότερες πληροφορίες

Γη

Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.