"Ιταlίδα": Βέρο ιταλιάνικο πανόραμα

Kατάφωτη μάς υποδέχεται η αγαπημένη μας «Italiδα» στον Πειραιά, με γεύσεις αλλά και θέαμα που θα μας ταξιδέψουν στις γιορτινές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Italida

Η νέα, ταλαντούχα σεφ του εστιατορίου Μαρίνα Ντεμολλάι προτείνει πιάτα που θα κάνουν τα επίσημα δείπνα των ημερών αξέχαστα, όπως το μπούτι από ορτύκι κονφί με τηγανητή πολέντα και σάλτσα Μαυροδάφνης ή το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής σε κρούστα φιστικιού που φιγουράρουν στο ειδικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πάλι, το μενού επιφυλάσσει από σούπα βελουτέ κόκκινης φακής με guanciale και σκόνη αβγοτάραχου μέχρι pinsa με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και γκοργκοντζόλα, αλλά και ένα δελεαστικό χοιρινό κότσι μπρεζέ μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο θα συνοδεύσουν τα δύο gala dinners με τις ωραιότερες μελωδίες, από ιταλική καντσονέτα έως μιούζικαλ και τάνγκο, όλες με χρώμα ρετρό και ασφαλώς άκρως εορταστικό!

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.