"Lost Athens": Επιστροφή στην Αρχελάου, με all day concept

Δε θα μπορούσε να βρεθεί ιδανικότερο timing για να επανέλθει στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens".

Νέο Lost Athens Παγκράτι

Με ένα ολόφρεσκο ολοήμερο concept και ανανεωμένο χώρο αλλά και στο ιδανικότερο timing επέστρεψε στα δρώμενα της πόλης το "Lost Athens". Το δημοφιλές σποτ της Αρχελάου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του από τις 9 Δεκεμβρίου έχοντας πια -μεταξύ άλλων- all day φιλοσοφία, αρκετά πιο ζεστό και οικείο χώρο και μία ανοιχτόκαρδη open kitchen.

lost athens

lost athens

Όλη μέρα "Lost"

Στο cozy εσωτερικό του λοιπόν -που διατηρεί τα industrial στοιχεία του- οι ημέρες ξεκινούν από νωρίς το πρωί (09.00) με μία 'βιτρίνα' χειροποίητων αρτοσκευασμάτων και γλυκών (ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει από σπιτική φοκάτσια και αντίστοιχες πίτες μέχρι red velvet cake κ.α.), συνοδεία πολύ καλού καφέ. Συνεχίζονται στο πεδίο του lunch, εκεί όπου η σεφ Ελένη Σαράντη επιλέγει πιάτα του βασικού μενού και τα πλαισιώνει με προτάσεις ημέρας, ακολουθώντας πάντοτε μεσογειακές γευστικές κατευθύνσεις. Αυτό άλλωστε υπόσχεται και το μενού του "Lost Athens": ένα μεσογειακό τραπέζι, φτιαγμένο με αγάπη.

Και πράγματι, αυτό επιτυγχάνεται και με το πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Σαράντη. Συναντάς μεταξύ άλλων προτάσεις όπως Αθηναϊκή με πατάτα, τσιπούρα, άνηθο και μάραθο, Μοσχαρόσουπα μπλανκέτ με καρότα και μανιτάρια, Σπαγγέτι με πουρέ σελινόριζα-τοπιναμπούρ, Χειροποίητο μαντί με ντομάτα με μπαχαρικά, γιαούρτι με σκόρδο και λεμόνι κονφί αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας σε σάλτσα λευκού κρασιού ή αρνίσιο μπούτι με εσπεριδοειδή.

Η γενικότερη φιλοσοφία όμως δεν περιορίζεται μόνο στις γεύσεις αλλά και στη συνήθεια του να μαζευόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι άνθρωποι του "Lost Athens" στην ωριαία ανάπαυλά τους (17.00-18.00), σε ένα ενδιαφέρον αν μη τι άλλο task. 

Νέο Lost Athens Παγκράτι 4

Νέο Lost Athens Παγκράτι 1

Νέο Lost Athens Παγκράτι 3

Το φαγητό -αλλά όχι μόνο αυτό- πλαισιώνεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που επιμελείται ο Γιώργος Καραμπίνης, η οποία κάνει focus στα natural wines και τους μικρούς οινοπαραγωγούς. Σε υψηλές στροφές και η μπάρα, με 8 πολύ ιδιαίτερες signature προτάσεις σε cocktails (που υπογράφει ο Βασίλης Νικήτας) με ξεκάθαρο -και εδώ- μεσογειακό πρόσημο καθώς και προσεγμένες επιλογές σε μπύρες.

Όταν τα φώτα χαμηλώσουν, δημιουργείται ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό feeling με ωραία ενέργεια και το "Lost Athens" αποκτά περισσότερο τον χαρακτήρα μπαρ, επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο το καινούριο του concept. Εδώ υπάρχει πια ροή και νόστιμες αφορμές -κυριολεκτικά- από το πρωί μέχρι (αργά) το βράδυ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.