''Μπεμπέκα'': Μαμαδίστικη κουζίνα σε έναν κήπο όνειρο

Σπάνιες τοπικές συνταγές με μαμαδίστικη φροντίδα.

Bebeka

Μπορεί η "Μπεμπέκα" να μεγαλώνει, όπως άλλωστε και η φήμη της στους καλοφαγάδες της πόλης, διατηρεί όμως αναλλοίωτη τη νοσταλγική αύρα και την αυθεντική σπιτική ελληνική κουζίνα που την καθιέρωσε. Στην παλιά μονοκατοικία του 1908, στα στενά του Χαλανδρίου, με τον ολάνθιστο κήπο με τις πορτοκαλιές, τους βασιλικούς και το πέτρινο φουρνάκι, ο ορισμός της μαμαδίστικης μοντέρνας ταβέρνας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

Bebeka

Ό,τι μαγειρεύει η κυρία Δέσποινα μιλάει στην ψυχή μας, ενώ οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές και διαλεχτές: τα τυριά έρχονται από τη Ρούμελη, το μέλι από την ορεινή Ναυπακτία. Εδώ θα δοκιμάσεις σπάνιες τοπικές συνταγές που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως γίδα από την Εύβοια κοκκινιστή με παπαρδέλες και σπλήνα γεμιστή με σκόρδο, όπως τη φτιάχνουν στη Μυτιλήνη. Η σαλάτα με φρέσκο καρπούζι, φέτα και φύλλα δυόσμου είναι από μόνη της λόγος για να περιμένουμε το καλοκαίρι, ενώ η χοιρινή μπριζόλα tomahawk από την Εύβοια είναι η απόλυτη κρεατοφαγική λιχουδιά. Μη χάσετε την κρύα καλοκαιρινή σούπα κίτρινης κολοκύθας με τραγανό προσούτο, το φρικασέ μανιταριών, τα τραχανοπιτάκια Σκύρου με φέτα, μέλι και κανέλα και το χειροποίητο μιλφέιγ. Η μαστίχα υποβρύχιο και η σπιτική βυσσινάδα ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα φιλικού καλέσματος από άλλη εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.