''Σερσέ λα φαμ'': Η πλατεία του χωριού στο κέντρο της Αθήνας

Μια απόδραση από τον χρόνο προσφέρει το μοντέρνο καφενείο.

Σερσε λα φαμ

Είναι μια σπάνια συνθήκη αυτή που έχει καταφέρει να συνθέσει το "Σερσέ λα Φαμ", το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως, που φέρνει αύρα καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με την αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη του να λειτουργεί ως χρονομηχανή κι απόδραση συγχρόνως.

Σερσε λα φαμ

Φωλιασμένο στην πλατεΐτσα απέναντι από τη Μητρόπολη, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα και στήνει το ιδανικό σκηνικό όχι μόνο για να αισθανθείς τουρίστας στην πόλη σου, ανάμεσα στο υπόλοιπο multi culti κοινό που συγκεντρώνει από νωρίς για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι, αλλά και για να νιώσεις σαν να έχεις βρεθεί στην πλατεία του χωριού, χωρίς καν να φύγεις απ’ το κέντρο της πόλης, όταν δίνεις τα απογευματινά σου ραντεβού για τσίπουρο, κρασάκι και μεζέ.

Σερσε λα φαμ 1

Στην αίσθηση σιγοντάρει το μενού που έχει φρεσκάρει η Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, φέρνοντας εδώ την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, και το μοναδικό της χάρισμα για πιάτα που ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς στην αυλή της γιαγιάς.

Σερσε λα φαμ

Για τους early risers, το πρωινό της Σταυριανής, δηλαδή ένας δίσκος γεμάτος εκλεκτές λιχουδιές όπως χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, κερκυραϊκό νούμπουλο, κρητική γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι και στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα βασιλικό ξεκίνημα για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.