Ιταλικό πανόραμα comfort γεύσεων στο Bellagio

H trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας.

​​​​Bellagio © Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι μόνο υπηρετεί με διάχυτη αίσθηση αυθεντικότητας τον όρο trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνεχώς αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας. Στο "Bellagio", τη διαφορά την καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και κυρίως από τη μαστόρικη ζύμη pinsa της πίτσας που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας και "μιλάει" άψογα ιταλικά!

​​​​bellagio

Εξαιρετικό δείγμα η tartufata με κρέμα από πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και baby ρόκα. Η λίστα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον μεσογειακό και ελληνικό αμπελώνα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ στα της κουζίνας συναντάμε τις εμβληματικές γεύσεις της γείτονος, όπως η carbonara romana, αλλά και η πιο έντονη παραλλαγή της, με τρούφα.

bellagio

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοφαγικές του προτάσεις είναι και η melanzana alla stracciatella με τραγανή γεμιστή μελιτζάνα με στρατσιατέλα, παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας. Η cosy και ταυτόχρονα κομψή σάλα του είναι ιδανική και για aperitivo μετά τη δουλειά με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει το περιζήτητο signature cocktail Fragola με red vermut, aperol, χειροποίητο σιρόπι φράουλας και lime.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.