Στη "Δάφνη" η εποχικότητα είναι πάνω απ’ όλα

Με την Αριστέα Βλάχου στο τιμόνι, το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου προσφέρει ένα πανόραμα της ελληνικής κουζίνας.

Δάφνη © Λεωνίδας Τούμπανος

Είκοσι πέντε χρόνια επιτυχημένης πορείας έχει συμπληρώσει το αγαπημένο εστιατόριο του Περιστερίου, το οποίο συνεχίζει την off road διαδρομή του στο χάρτη του απλού κατανοητού φαγητού και των ελληνικών γεύσεων. Και όλα τα έχει περάσει με την ίδια σεφ στο τιμόνι: Η Αριστέα Βλάχου ευθύνεται για τη μακρά, σταθερή διαδρομή της "Δάφνης", ανανεώνοντας διαρκώς το μενού με βάση την εποχικότητα, την ποικιλία και, φυσικά, την έμπνευσή της ως κινητήρια δύναμη στην κουζίνα.

Δάφνη
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε καμία περίπτωση όμως η σταθερότητα δεν συνεπάγεται και έλλειψη εκπλήξεων. Με βάση το "μαγικό" χαρτάκι, το οποίο συμπληρώνεται με πρώτες ύλες που η Αριστέα ανακαλύπτει στη βιολογική λαϊκή, στήνεται η ακολουθία των πολυάριθμων πιάτων της ημέρας, που σπανίως επαναλαμβάνεται. Αν ωστόσο θέλετε να εξερευνήσετε το αλά καρτ μενού, που προσφέρει ένα πληθωρικό πανόραμα της ελληνικής κουζίνας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ζυμαρικά και κρέας. Εδώ ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά χειροποίητα νιόκι, οι old school ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια, όπως και το άρτια ψημένο συκώτι. Οι σταθεροί φίλοι πολλοί – δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ζητάνε τους αφράτους, αρωματικούς και διόλου λαδοπιωμένους κολοκυθοκεφτέδες πριν καν δουν τον κατάλογο. Αυτές και άλλες εγκάρδιες και αυθεντικές γεύσεις με υλικά "από το πάνω ράφι" θα απολαύσετε σε μια πάλαι ποτέ αποθήκη ζάχαρης, πάνω στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανάμεσα σε ελιές, πλατάνια και φυσικά δάφνες.   

Περισσότερες πληροφορίες

Δάφνη

Μ. Αλεξάνδρου 86, Μπουρνάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.