"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το «αλάνι» του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους «τρέλα».

Σκουλάς-Saccheri © Studio Say Cheese

Ο Ηλίας Σκουλάς με τον Σικελό Executive Chef του Ομίλου Βουλγαράκη, Pino Saccheri στην ίδια κουζίνα; Γιατί όχι; Μπορεί φαινομενικά οι δύο σεφ να παίζουν σε διαφορετικά τερέν, δίνουν όμως τόπο στα κλισέ και συναντιούνται σε κοινό μαγειρικό γήπεδο, την κουζίνα του "Ortigia" στην Κηφισιά. Δεν με εκπλήσσει βέβαια γιατί δεν πρόκειται για την παρθενική τους συνεργασία αφού δείγματα αυτού του υβριδίου παρουσιάζουν και στο πρόσφατα αφιχθέν "Vitello" στο Παλαιό Φάληρο με ιντριγκαδόρικες ιταλο-αμερικανικής έμπνευσης μαγειρικές ερμηνείες. Στις 20 Μαΐου λοιπόν (9 μ.μ), στον ίδιο κόμβο θα συναντηθούν πιάτα ιταλικής έμπνευσης όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα και αφρό pecorino, ραβιόλι αυγοτάραχο με γέμιση καβούρι και σάλτσα ψητής ντομάτας με μπισκ αστακού, αρνίσιες πολπέτες και ταλιατέλα αχινού, με ένα χυμώδες burger από χαρουπόψωμο, κρέμα γραβιέρας, μπιφτέκι από μοσχάρι και κατσίκι, καπνιστή ντομάτα και ασκολύμπρους. Ολοκληρώνοντας, θα γλυκαθείτε με canolli με σοκολάτα υγείας γεμιστό με κρέμα ταχίνι και μέλι από την ορεινή Κρήτη. Την τελική πινελιά στη βραδιά βάζουν τα βραβευμένα κρασιά του Κτήματος "Semeli". 

Τιμή : 45€/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ortigia

Εχίνου 1 & Ελαιών Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.