Τσικνοπέμπτη με θέα Ακρόπολη

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης μας υποδέχεται με μοσχομυριστές νοστιμιές και συναρπαστική θέα στον Ιερό Βράχο.

mouseioakropolis Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Η Τσικνοπέμπτη έχει παραδοσιακά το δικό της εθιμοτυπικό στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης που ένεκα της ημέρας θα παραμείνει ανοικτό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα με παραδοσιακές γεύσεις, μουσική από πιάνο και βεβαίως εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο. Την αρχή κάνει μια πληθώρα ορεκτικών (€ 4,90) όπως η φάβα Φενεού με καραμελωμένο κρεμμύδι, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης, τα ριγανάτα μανιτάρια με μαϊντανό και ελεαιόλαδο και η τυροκαυτερή με πικάντικη πιπεριά και σχοινόπρασο, πλάι στα οποία ανοίγουν ακόμα την όρεξη δροσερές σαλάτες (€ 9,80) όπως η πολίτικη με σταφίδες και κουκουνάρι. Το κύριο θέμα της βραδιάς φέρνει στο τραπέζι χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για δύο άτομα (€ 35) με παϊδάκια, μπριζολάκια, μπιφτεκάκια, χωριάτικο λουκάνικο και άλλα παρέα με τις απαραίτητες γαρνιτούρες τους, ενώ για γλυκό φινάλε οι επιλογές περιλαμβάνουν σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια (€ 8,80), εκμέκ κανταϊφι (€ 7,50) και γλυκιά κρέμα τυριού μέσα σε μπισκότο με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων (€ 7,50).

Περισσότερες πληροφορίες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.